Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

22 februari 2018 kl. 18

FRI FRÅN MÄNNISKOHANDEL
Wredesalen, Observatoriegatan 18, Helsingfors

Näst efter narkotika- och vapenhandel är människohandel den tredje största brottsliga verksamheten i världen idag (Unicef). Flera fall har även rapporterats i Finland. Under kvällens Global aktion berättar Frida Westerling om vad människohandel är och hur det kan se ut i praktiken, både i Finland och utomlands. Vi får även höra om hur vi kan förebygga människohandel samt vad vi kan göra om vi misstänker det i vår närhet.

Frida Westerling har studerat folkrätt och skrivit sin pro gradu-avhandling om arbetsrelaterad människohandel i Finland. Hon har jobbat med asylfrågor och människohandelsfrågor både i Finland och utomlands.

Vi bjuder på något smått att äta under kvällen. Meddela gärna här i Facebook-evenemanget om du är på väg med tanke på serveringen. Meddela också eventuella dieter/allergier. Evenemanget är gratis, men du får gärna vara med och donera till Global aktions trädplanteringsprojekt.

 

3 maj 2018 kl. 19

Fred, krig och kvinnor
Simonsgatan 12, Helsingfors

”Om vi vill ha hållbar fred i världen måste kvinnorna involveras i fredsarbetet.” (Elli Flén)

Visste du att sannolikheten för hållbar fred ökar med 35 procent om kvinnor deltar i fredsförhandlingarna? Vad bidrar kvinnor med i fredsbyggande? Hur kan vi stöda kvinnors medverkan i konfliktlösning? Kom med och hör Elli Flén berätta om sina erfarenheter av att arbeta för fred och hur kvinnors roll i fredsarbete kan se ut i praktiken.

Elli Flén har tidigare tjänstgjort som fredsbevarare i Afghanistan och Kosovo, som specialmedarbetare för Finlands försvarsminister, presschef på OSSE i Kosovo och informatör på Huvudstaben. Hon är numera kommunikationskonsult och ordförande i stadsfullmäktige i Nykarleby. Under våren är Elli även Finska Missionssällskapets Utjämningsambassadör.

Föredraget följs av diskussion och servering. Inträdet och serveringen är gratis, men du får istället gärna ge ett bidrag till förmån för Utjämningskampanjen.

Arrangörer: Global aktion/Finska Missionssällskapet, Mellersta Nylands Marthadistrikt och Helsingfors svenska Marthaförening.

 

Charlotte Steffansson-Myrskog hälsar välkommen med i Global aktion!