Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Barn inser ofta redan i dagisåldern och allra senast i skolan att det finns olika religioner och att människor tror på olika sätt. Via media upptäcker de att alla barn inte har det lika bra, att somliga saknar hus, mat och kläder och att en del rentav är tvungna att fly från sina hem på grund av krig, våld eller naturkatastrofer. Det är inte ovanligt att barn och unga funderar på dessa saker och att de ställer knepiga frågor till vuxna i sin omgivning.

Inspiration för unga

Är du ung och nyfiken på vad mission är och hur vi ska leva som kristna? Funderar du på orättvisorna i världen och vad du själv kan göra för att bidra till en bättre värld? Eller vill du veta mer om hur Finska Missionssällskapet jobbar? Klicka då på länken Inspiration för unga så hittar du en hel del nyttigt och intressant.

Global fostran för barn

För att hjälpa föräldrar och personer som arbetar med barn att behandla globala rättvisefrågor, ansvaret för miljön, olika kulturer och religioner samt vår roll som kristna, har vi sammanställt material och information om dessa ämnen samt lekar och aktiviteter med internationell anknytning. Allt detta hittar du i vår Materialbank.