Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Aktiviteter för barn

Barn upptäcker ofta redan i dagisåldern och allra senast i skolan att det finns olika religioner i världen, att människor tror på olika sätt, att alla barn inte har det lika bra, att en del saknar hus, mat och kläder och att somliga rentav är tvungna att fly från sina hem på grund av krig eller naturkatastrofer. Det är inte ovanligt att barn funderar på dessa saker och att de ställer knepiga frågor till vuxna i sin omgivning.

För att hjälpa föräldrar och personer som arbetar med barn att ta upp dessa frågor erbjuder vi material, berättelser och information, lekar och aktiviteter m.m. Materialet hittar du i vår materialbank.

Om du vill diskutera om hur du kan tala med barn om dessa ämnen får du gärna André Ravall, koordinator för barn- och ungdomsverksamheten, tfn 020 7127 263, fornamn.efternamn@finskamissionssallskapet.fi.

Inspiration för unga

Är du ung och nyfiken på vad missionsarbete är, vad Finska Missionssällskapet gör och hur de kristna kyrkorna ser ut i olika delar av världen? Välkommen att bekanta dig med sidan Inspiration för unga som du också hittar till vänster som underrubrik till denna sida.