Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Designa sockor

som ger hopp.

Delta i vår sticktävling!

 

Tycker du om att sticka? Har du en bra idé till ett nytt sockmönster? Missionssällskapet lanserar nu en tävling där vi efterlyser nyskapade stickmönster. De vinnande sockmönstren delas sedan ut för att stickas till förmån för Missionssällskapets arbete.

 

Du kan delta i en av tre kategorier:
1. ungdomar och unga vuxna, för stickare som är 30 år eller yngre
2. allmän kategori, för stickare över 30 år
3. barnens kategori, rittävling för barn som är 12 år eller yngre.

 

Delta i tävlingen genom att sända oss ett foto på din stickade socka samt dina kontaktuppgifter till adressen info@finskamissionssallskapet.fi . Kom ihåg att meddela vilken kategori du tävlar i. Barn kan delta genom att rita en bild på en stickad socka, som vi sedan utvecklar till ett stickmönster.

 

Tävlingen pågår till och med 31.1.2024 och vinnarna utses i februari.

 

Vinnarna i de tre kategorierna utses av en jury bestående av missions- och stickexperter. Vinnarna i de två första kategorierna får ett presentkort á 50 euro till Lankamaailma, och vinnaren i barnens kategori får ett motsvarande pris. Läs alla instruktioner här. Barnens sockmodell hittar du här. Blankett för minderårigas deltagande i tävlingen hittar du här. 

 

Regler: Du kan delta i tävlingen med ett enskilt bidrag/ett gruppbidrag. Deltagare under 13 år behöver en vårdnadshavares tillstånd för att delta. Tillståndet kan skickas skriftligt per e-post eller per post tillsammans med tävlingsbidraget (se blankett ovan). Alla kan delta i tävlingen med undantag av anställda vid Finska Missionssällskapet samt deras familjemedlemmar. Vinnarna i de två första kategorierna får ett presentkort á 50 euro till Lankamaailma, och vinnaren i barnens kategori får ett motsvarande pris. Juryn tar alla bidrag i beaktande som har skickats in innan deadline 31.1.2023. Vinnaren informeras personligen om vinsten. De sockmodeller som vunnit kommer att användas inom Finska Missionssällskapets medelanskaffning. Missionssällskapet har rätt att ge stickanvisningarna till personer i församlingarna och på Finska Missionssällskapet så att personer och grupper kan göra sockor för att samla pengar till Missionssällskapet Alla deltagares kontaktuppgifter lagras i Finska Missionssällskapets kundregister. Om du vill kan du neka till att dina uppgifter används genom att meddela om detta till Finska Missionssällskapet: e-post: info@finskamissionssallskapet.fi.

Finska Missionssällskapet är en av kyrkans missionsorganisationer och en av Finlands största aktörer inom utvecklingssamarbete. Tillsammans med cirka 100 samarbetspartner förmedlar vi tro, hopp och kärlek i 24 länder runtom i världen.