Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Taiwan

Vårt arbete

Kristna kyrkor och missionsorganisationer får arbeta fritt i Taiwan och staten uppskattar deras arbete. Taiwans kyrka är ekonomiskt oberoende, men Finska Missionssällskapet stöder specialprojekt och utbildning av personalen. Grunden för kyrkans församlingsarbete utgörs av gudstjänster, hembesök, söndagsskolor samt kvinno- och ungdomsgrupper.

Lutherska kyrkan i Taiwan satsar på uppsökande församlingsarbete vilket inbegriper bl.a. barn- och daghemsarbete, diakoni och åtgärder för att stärka kvinnors och flickors ställning.

Ett annat tyngdpunktsområde är teologisk utbildning, både i form av fortbildning och introduktionsutbildning för nya medarbetare i China Lutheran Seminary. De nya anställda stärker kyrkans teologiska kunnande och församlingsarbete.

Det lutherska seminariet i Hsinchu (CLS) är en viktig teologisk läroanstalt på det kinesiska området. Vi stöder seminariet ekonomiskt, bland annat seminariets publiceringsverksamhet samt översättningen av teologiska verk till kinesiska.

Nådens gästhem är ett drogavvänjningscenter som verkar i anslutning till kyrkan i Taiwan. Vi stöder centrets verksamhet och dess samarbete med eftervårdshemmet Ling Oi i Hongkong och de nya kristna rehabilitetscentren i provinsen Yunnan i Fastlandskina.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Taiwan

Bild på en man som delar ut nattvard under Hsinchun-seminariet.