Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Utjämning

Två gånger om året fördelar sig ljuset jämnt över jorden, vid vår- och höstdagjämning.

Via Utjämningen vill vi påminna om att levnadsförhållandena inte ens då fördelas rättvist över vår värld. Målet med kampanjen är att samla medel för att jämna ut levnadsförhållandena och hjälpa de allra mest utsatta människorna.

Stöd Utjämningen

Tillsammans för en rättvisare värld

En mer rättvis värld byggs via utvecklingssamarbete.

Vi arbetar för att mänskliga rättigheter skall förverkligas även bland de mest utsatta människorna.

Tack vare vårt stöd kan människor i utvecklingsländer förbättra sina egna levnadsvillkor och ställning. Människor får till exempel utbildning om sina egna rättigheter, klimatsmarta jordbruksmetoder, småföretagande och utbildning på sitt eget modersmål.


Vad är utgångspunkten då vi påbörjar utvecklingssamarbete? Se vår video från västra Nepal. 


Varje människa är Guds avbild

De gåvor vi har fått av Gud bör vi fördela ansvarsfullt över generations-, samhälleliga och geografiska gränser, så att alla har de nödvändiga förutsättningarna för ett gott liv. Den gyllene regeln som Jesus undervisade om, uppmanar oss att sätta oss in i en annan människas situation och kallar oss till att leva ansvarsfullt och i solidaritet med människor som befinner sig i en mer utsatt ställning.
”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.” (Matt 7:12)

Läs Utjämningens teologi


Motion & Mission

Genom Motion & Mission kan deltagare satsa på sitt eget välmående genom att träna tillsammans med andra. Samtidigt samlar den motionerande personen eller gruppen in medel för att förbättra utsatta människors levnadsförhållanden.

Läs mer här

Food for Hope

Tycker du om att baka och laga mat? Är du intresserad av att lära dig nya recept? Vill du göra något konkret för att stöda dem som lever i mer utsatta förhållanden? Då är kanske Food for Hope något för dig.

Läs mer här

Crafting Hope

Låt din kreativitet ge nytt hopp! Samla en grupp som vill hantverka tillsammans och jobba samtidigt för en bättre värld. Crafting Hope kombinerar kreativt skapande med möjligheten att stöda utsatta människors levnadsförhållanden.

Läs mer här


Mer info

Redovisningsdirektiv för församlingar

Material att ladda ner

Ta kontakt

Till församlingar

Hur kan din församling delta i Utjämningen?

Det finns många sätt att delta i Utjämningen. Församlingen kan ordna en bössinsamling, ett Utjämningscafé, en basar eller till exempel ta upp en kollekt. Mera idéer hittar du i vår ide-guide. På webbsidan kan ni också ladda ner gratismaterial och beställa insamlingsbössor och -västar.

Material att ladda ner

Material att beställa