Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Följande kurs hålls i Nykarleby våren 2024

Min Mission ger dig nya perspektiv på dagens missionsarbete.

Anmäl dig till följande kurs i Nykarleby här

En kurs för dig som vill göra en insats

Deltagarna i kursen våren 2023.

Mål

Du förstår vad missionsarbete innebär i dagens värld och blir medveten om dina egna möjligheter att göra en insats på hemmaplan och utomlands.

Målgrupp

Kursen passar dig som jobbar med mission och internationella frågor i församlingen eller som vill inspireras av den världsvida kyrkan, dig som söker din plats i missionsarbetet eller som vill göra ett utbyte hos en samarbetskyrka eller -organisation utomlands.

Innehåll

Kursen ger dig möjlighet att fördjupa din kunskap om nutida mission och fundera på kyrkans globala ansvar. Du får aktuell information om hur kyrkan delar det goda budskapet i ord och handling i en värld stadd i kontinuerlig förändring. Tillsammans funderar vi på kulturmöten och kulturkrockar samt hur det är att leva och arbeta som kristen utomlands. Vi diskuterar även mission i hemlandet och hur vi själva kan delta i missionsuppdraget. Under kursen får vi dela tankar och funderingar, inspirera och inspireras av varandra.

Kursens upplägg

Veckoslut 1: Vad är kyrkans mission och vad är Finska Missionssällskapet?
Teman: grunden för mission i Bibeln, missionshistoria, nutida mission och Finska Missionssällskapets arbete, kyrkans internationella ansvar, missionärsbesök, praktikantbesök, info om praktikprogrammet Felm Volunteer m.m.

Veckoslut 2: Mångsidiga arbetsformer och färdigheter som krävs
Teman: holistisk mission, att bygga en rättvis värld, fred och försoning, hur försvara diskriminerades människovärde och mänskliga rättigheter, att vittna om Guds gränsöverskridande kärlek, missionärsbesök m.m.

Veckoslut 3: Min plats
Teman: kulturmöten- och krockar, kontextuell mission, möten med invandrare, etisk kommunikation, att vara sändare, missionärsbesök m.m.

Kommande kurser

År 2024 hålls en kurs i Nykarleby den 12-14.1, 26-28.1 och 16-18.2 i samarbete med Kredu. Kursen hålls på Kredu/Kristliga folkhögskolan, Seminariegatan 19.

Kursavgift inklusive kost är 150 euro. Logi för dem som behöver kostar 150 euro för hela kursen.

Kontakta koordinator Camilla Skrifvars-Koskinen för mera information, tel 040 6535 650 eller fornamn.efternamn@finskamissionssallskapet.fi

Anmäl dig till kursen här. Sista ansökningsdatumet är 8 december 2023.

Frågor om kursen i Helsingfors kan riktas till koordinator Charlotte Steffansson-Myrskog, tel 044 702 8953 eller fornamn.efternamn@finskamissionssallskapet.fi

 

Kursdeltagarna testar spelet ”Tanzania 360” i virtuell verklighet på sina mobiltelefoner.

 

Praktik – möjligt att ansöka två gånger om året

Efter genomgången kurs finns det möjlighet att ansöka om praktikplats i något av Finska Missionssällskapets verksamhetsländer. Ansökningar till Missionssällskapets praktikperioder sker numera två gånger om året: i februari samt juni-augusti. Här kan du läsa om vad några tidigare praktikanter har att berätta om sina upplevelser.

Nästa ansökningsomgång för de som vill åka på praktik börjar 1.6.2023. Läs mera här

Har du praktiska frågor om kursgången och praktikplatserna? Charlotte Steffansson-Myrskog svarar på dina frågor
(fornamn.efternamn@finskamissionssallskapet.fi)

Tidigare volontär Ida-Marie Eklund föreläser om sin tid i Jerusalem.