Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

En kurs för dig som vill göra en insats

Deltagarna i kursen våren 2023.

Mål

Du förstår vad missionsarbete innebär i dagens värld och blir medveten om dina egna möjligheter att göra en insats på hemmaplan och utomlands.

Målgrupp

Kursen passar dig som intresserar dig för globala frågor, som funderar på din plats i missionsarbetet, som jobbar med mission och internationellt arbete i en församling eller som helt enkelt vill inspireras av den världsvida kyrkan.

Innehåll

Kursen ger dig möjlighet att fördjupa din kunskap om nutida mission och kyrkans globala ansvar. Du får aktuell information om hur kyrkan delar det goda budskapet idag, i ord och handling, i krävande förhållanden, i en värld stadd i ständig förändring. Kursen ryggar inte för svåra frågor kring hur missionsarbetet kan förverkligas på ett respektfullt och ansvarsfullt sätt. Vi diskuterar även missionsverksamhet i hemlandet och hur vi själva kan delta i missionsuppdraget.

Kommande kurser

Enligt planerna hålls följande kurs i oktober-november 2025. Kursens omfattning är två lördagar av närstudier och hemuppgifter däremellan. Kursavgiften rör sig kring 100 euro inklusive måltider.

Kontakta koordinator Camilla Skrifvars-Koskinen för mera information, tel 040 6535 650 eller fornamn.efternamn@finskamissionssallskapet.fi

Kursdeltagarna testar spelet “Tanzania 360” i virtuell verklighet på sina mobiltelefoner.

Efter avlagd kurs kan den som önskar delta i en studieresa (på egen bekostnad) för att bekanta sig mera med arbetet i något av Missionssällskapets verksamhetsländer.

Tidigare volontär Ida-Marie Eklund föreläser om sin tid i Jerusalem.