Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Britt Mari Björklund i Kambodja

”En två månaders praktik i Kambodja gav mig många oförglömliga upplevelser, som berörde mitt hjärta.

I huvudstaden Phnom Penh upprätthåller kyrkan bostäder för fattiga studerande. På kvällarna undervisade jag de studerande i engelska, medan eftermiddagarna var vigda åt undervisning av barn i området. Fyra studerande blev döpta under den tid jag var där.

I byn Krous deltog jag i projekt för de allra fattigaste. Genom Dagliga bröd-projektet fick 50 barn ett mål mat om dagen. Vi delade också ut mat till handikappade och ensamstående åldringar.

Glädjen och tacksamheten, som strömmar emot en, kan jag inte glömma. Redan det att man finns där ger de utsatta en känsla av att någon bryr sig”.

 

Marianne Tast i Etiopien

”Det var fantastiskt givande att få stöda och hjälpa de gravt funktionshindrade barnen i Dessie och Kombolcha, Etiopien. Att få se små framsteg och barnens glädje värme mitt hjärta och gav mig tårar i ögonen”.

 

Mikaela Steffansson i Tanzania

Mikaela Steffansson sitter på ett berg under sin volontärtid med Felm Volunteer.

”Ett av de finaste minnena från mitt besök vid Irente Rainbow School, en skola för funktionshindrade barn, var morgonandakten jag fick vara med på. Barnen sjöng och tog i med allt vad de hade i en sång som även jag sjungit som liten. Att få höra dessa barn som fått möta en massa motstånd och förakt sjunga så glatt och säkert om att just de är älskade av Gud är en upplevelse jag aldrig glömmer. Texten gick:

Gud är kärlek, han älskar människorna
Gud är kärlek, han älskar mig
Lyssna till min glädje
Gud är kärlek, han älskar mig.