Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Carolina Hjulfors i Thailand

“Under tre månader i Thailand fick jag se mycket av Guds verk i landet, och hur han älskar sitt folk. Ett ögonblick som speciellt gjorde intryck, är från då vi besökte bergsbyar i norra Thailand, i ett landskap som heter Nan. Tillsammans med en präst och hans fru som är läkare, blev vi välkomnade till hem där vi kunde ge medicinsk stöd samt uppmuntrande ord och förbön. Söndagen före vi skulle åka vidare, fick vi vara med på nattvard högt uppe i bergen, där många människor samlades och fick höra om Gud och Jesus. Vi fick be för dem, och även om vi inte pratade samma språk, kunde jag känna en samhörighet genom den gemensamma tron. Guds närvaro kändes överallt i det underbart vackra landskapet.”

Ida-Marie Skogvik i Israel

“Min praktikperiod i Jerusalem var mångsidig, jag fick se och uppleva många platser och kom i kontakt med människor med väldigt olika bakgrund. En av de uppgifter som blev speciell för mig var när jag fick hjälpa några kvinnor att komma igång med träning, även om förutsättningarna i de områden där de bodde inte var de bästa för kvinnor att röra på sig. Det var fint att få dela med mig av min kunskap och mitt stora intresse och se glädjen hos kvinnorna när de fick tips och idéer på vad de kunde göra. Att få använda sitt eget stora intresse för att hjälpa andra är något stort.”

Britt Mari Björklund i Kambodja

“En två månaders praktik i Kambodja gav mig många oförglömliga upplevelser, som berörde mitt hjärta.

I huvudstaden Phnom Penh upprätthåller kyrkan bostäder för fattiga studerande. På kvällarna undervisade jag de studerande i engelska, medan eftermiddagarna var vigda åt undervisning av barn i området. Fyra studerande blev döpta under den tid jag var där.

I byn Krous deltog jag i projekt för de allra fattigaste. Genom Dagliga bröd-projektet fick 50 barn ett mål mat om dagen. Vi delade också ut mat till handikappade och ensamstående åldringar.

Glädjen och tacksamheten, som strömmar emot en, kan jag inte glömma. Redan det att man finns där ger de utsatta en känsla av att någon bryr sig”.

 

Marianne Tast i Etiopien

“Det var fantastiskt givande att få stöda och hjälpa de gravt funktionshindrade barnen i Dessie och Kombolcha, Etiopien. Att få se små framsteg och barnens glädje värme mitt hjärta och gav mig tårar i ögonen”.

 

Mikaela Steffansson i Tanzania

Mikaela Steffansson sitter på ett berg under sin volontärtid med Felm Volunteer.

“Ett av de finaste minnena från mitt besök vid Irente Rainbow School, en skola för funktionshindrade barn, var morgonandakten jag fick vara med på. Barnen sjöng och tog i med allt vad de hade i en sång som även jag sjungit som liten. Att få höra dessa barn som fått möta en massa motstånd och förakt sjunga så glatt och säkert om att just de är älskade av Gud är en upplevelse jag aldrig glömmer. Texten gick:

Gud är kärlek, han älskar människorna
Gud är kärlek, han älskar mig
Lyssna till min glädje
Gud är kärlek, han älskar mig.