Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Vill du förändra världen?

Drömmer du också om en rättvis och medmänsklig värld? Vill du göra skillnad men vet inte var du ska börja? Välkommen med i Global aktion – ett nätverk för unga vuxna som vill förändra världen. Vi ordnar evenemang som på olika sätt lyfter fram hur vi kan förverkliga vårt globala ansvar i vardagen. Tillsammans bygger vi en värld fylld av hopp, tro och kärlek till våra medmänniskor!

Kom med på våra evenemang

Aktuellt just nu

Varmt välkommen med på våra evenemang! Klicka här för mer info

Global aktion på Facebook

Gå gärna med i vår Facebook-grupp för att få senaste nytt om våra evenemang, frivilliguppdrag och nyheter från världen.

Röster om global aktion

Sofie Ravall delar med sig av sina tankar efter Global aktions Fairtrade-brunch hösten 2016. (Utdrag ur Kummin nummer 11/2016).

”Att välja rättvisemärkta produkter kostar mig lite mer och det är kanske inte alltid jag har möjlighet att välja den dyraste produkten. Men det är samtidigt ett otroligt enkelt sätt för mig att göra gott för min medmänniska, att stå upp för rättvisa, alla människors lika värde, för goda värderingar och kämpa mot fattigdom. Varje inköp jag gör påverkar någon någonstans. Därför väljer jag anta utmaningen att åtminstone lite oftare köpa det som är rättvist. För det är inte rättvist att jag har överflöd när någon annan lider nöd. Kanske du också väljer rättvist nästa gång du köper choklad eller kaffe till födelsedagsgåva till din vän?”