Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Välkommen med på höstens evenemang!

Anna-Lena Särs arbetar med barn och unga inom Senegals lutherska kyrka. I Senegal är betydelsen av kristen fostran stor - de unga generationerna växer upp i fattigdom med en osäker framtid. Foto: Joanna Lindén-Montes

Höstterminen bjuder på flera intressanta evenemang i Finska Missionssällskapets och församlingarnas regi. Det blir brunchträffar med Global aktion och Framtid & Hopp, senaste nytt från Senegal, mässor och marknader.

Här presenteras ett axplock ur höstens programutbud. Välkommen med!

Anna-Lena Särs besöker församlingarna

Anna-Lena Särs jobbar bland annat med ungdomsarbetet inom Senegals lutherska kyrka. Hon producerar material som passar in i den lokala kulturen och stöttar de lokala medarbetarna. Den här hösten besöker hon sina understödsförsamlingar.

Till besökskalendern

Visste du att Anna-Lena bloggar från Senegal? Titta in på hennes blogg ”Var morgon ny nåd”.

Framtid & Hopp engagerar i Borgå stift

Den 22 september blir det dags för Fairtrade-brunch i Petrus församling i Helsingfors. Välkommen till Hagasalen på Vespervägen 12, klockan 10!

Brunchanmälan senast två dagar innan till kansliet petrus.fors@evl.fi, via Facebook eller tfn 09-2340 7100.

Brunchen ordnas inom ramen för Framtid & Hopp, en form av missionsverksamhet för församlingar som vill hitta nya sätt att involvera sina medlemmar i mission och aktuella globala frågor.

Global aktion samlar unga vuxna i Helsingfors

Den 6 oktober ordnas en Global aktion-brunch i Finska Missionssällskapets nya kontor på Magistratsporten 2 a i Böle. Temat är ”Ung i den världsvida kyrkan”. Klockan 10.30 står brunchen framdukad.

Global aktion är ett nätverk för dem som vill förändra världen genom konkreta insatser i vardagen.

Se alla höstens evenemang i händelsekalendern