Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

V Ä R D E F U L L
– att arbeta för människors värde och värdighet

Missionsseminarium lördagen den 14 maj 2022
i Kyrkoby församlingshem, Sibbo

Kom med på en dag då vi funderar på kyrkans globala ansvar och hur vi tillsammans kan dela Guds kärlek i ord och handling samt arbeta för ett människovärdigt liv för alla.

PROGRAM

10.00 Kaffe

10.30 Värdigt liv för alla – vårt uppdrag
Välkomstord av Camilla Ekholm och Marika Björkgren-Thylin. Inledning till temat av verksamhetsledare Rolf Steffansson. Panelsamtal med Rolf Steffansson, Andrey Heikkilä och Tomas Kolkka samt Milja Westerlund. Programmet strömmas på YouTube: Kirkko Sipoossa – Kyrkan i Sibbo.

12.00 Lunch

13.00 Glimtar från arbetet
En jordenruntresa med berättelser, bilder, videohälsningar och musik. Medverkar gör Christina och Andrey Heikkilä, Riikka-Maria och Tomas Kolkka, Pia Kummel-Myrskog samt Furahakören under Anna Maria Böckermans och Fiona Chows ledning. Kollekt. Programmet strömmas på YouTube: Kirkko Sipoossa – Kyrkan i Sibbo.

14.30 Kaffe

15.00-16.30 Workshoppar – välj en
1) Varje människa värdefull – kyrkans uppdrag i Thailand och Ryssland, med Riikka-Maria och Tomas Kolkka, Christina och Andrey Heikkilä. Programmet strömmas på YouTube: Kirkko Sipoossa – Kyrkan i Sibbo.
2) Människan, miljön och missionen. Kom och diskutera tillsammans med Britt-Helen Lindman och Camilla Skrifvars-Koskinen.
3) Sång och musik från den globala kyrkan. Workshop med Anna Maria Böckerman, Fiona Chow och Furahakören.
4) Min kropp – mitt tempel. Bön och stretch med Sara George.
5) Pilgrimsvandring och mission med Milja Westerlund och Ann-Kristin Åvall.

17-17.45 Bön för kyrkan i världen
Lovsång och förbön för missionsarbetet och kyrkan i världen med Camilla Skrifvars-Koskinen, Helena Rönnberg och Lauri Palin.

18.00 Minifestival både ute och inne
Mat, musik, mingel och mission. Huvudartister är Maria och Tomas Höglund med band.

Barnpassning för yngre barn ordnas kl. 15-16.30. Dagklubbsutrymmet är öppet för barnen hela dagen.

För dagen säljs ett matpaket till ett totalpris på 30 €/vuxen och 15 €/studerande och barn (under 6 år gratis). Att bara delta i programmet kostar inget. Man får gärna anmäla sitt deltagande med tanke på måltiderna till församlingens pastorskansli, tfn 09-2391005 (må, ti, to kl. 9-12), e-post sibbo.forsamling@evl.fi. Sista anmälningsdag är 4.5.2022.

Arrangörer är Finska Missionssällskapet och  Sibbo svenska församling.

 

Varför Missionsfest?

Finska Missionssällskapet ordnar årligen en svenskspråkig missionsfest för att väcka intresse för mission och informera om senaste nytt inom missionsarbetet. Vi vill ge understödjare och personer med intresse för kyrkans internationella arbete en möjlighet att träffas och inspirera varandra. Vi umgås, lär oss av varandra, ber och lovsjunger.

  • Missionsfesten samlar personer från hela landet med intresse för kyrkans internationella arbete
  • Tillsammans funderar vi på de kristnas uppdrag i världen – mission är samarbete
  • Vi lär oss mera om vad den globala kyrkans dagliga arbete handlar om