Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

HOPPETS VÄG

En dag om mission och internationellt ansvar
lördagen den 16 maj 2020 i Korsholm


Kom med på en dag med aktuell information om den globala kyrkan och inspirerande utmaningar för din egen vardag!


Lördag 16 maj

10  Inledning och brunch med internationella inslag
Vi äter brunch och lyssnar till intressanta inlägg om människans och världens behov av hopp med Rolf Steffansson och Tor-Erik Store m.fl.

12.30  Workshoppar för alla smaker
1) Hur jobbar vår tids Agricola? Riikka-Maria och Tomas Kolkka berättar om sitt arbete i Papua Nya Guinea och i norra Thailand.
2) Varför allt detta prat om miljön? Kom och diskutera tillsammans med Britt-Helen Lindman och Ann-Kristin Åvall.
3) Kyrkan i Namibia idag med namibisk gäst.
4) Lovsång och förbön för kyrkan i världen med Maria Westerling
5) Sång och musik med internationella rytmer – körworkshop med Fiona Chow och Furahakören.
6) Historisk promenad i Gamla Vasa med guidning av Anki Svenns

14  Kaffe

15  Vägar till hopp – festprogram i Korsholms kyrka
Vi firar att det gått 150 år sedan de första finländska missionärerna anlände till Ambolandet och får höra hur kyrkan i Namibia ser ut idag. Små tillbakablickar och en stor dos nutid och framtidsplaner. Medverkar gör Rolf Steffansson, en namibisk gäst och Olle Eriksson. Furahakören, Kör för alla och deltagarna i körworkshopen står för musiken. Kollekt.

16.30  Middag

18  Glimtar från världens alla hörn
En jordenruntresa med berättelser, bilder och musik. Som lokala guider fungerar Riikka-Maria och Tomas Kolkka, Maria Westerling och Ann-Katrin Store m.fl. För musiken ansvarar Asafa-kören och Furahakören. Kollekt.

19.30  Kvällste och fri samvaro.


Söndag 17 maj

11  Högmässa i Korsholms kyrka
Liturg är Rune Lindblom, predikant Rolf Steffansson. För musiken svarar Furahakören, Korall-kören och A-C Nordqvist-Källström. Efter högmässan uppvaktning vid krigargravarna
och kyrkkaffe med frivillig avgift för Missionssällskapet.

 

Under dagen serveras en riklig brunch, eftermiddagskaffe, middag och kvällste till ett totalpris om 25 €/vuxen och 15 €/studerande och barn (under 6 år gratis). För enskilda måltider är priset för brunch 9/5 €, kaffe 4/2 €, middag 9/5 € och kvällste 4/2 €. Kontant- eller kortbetalning vid ankomsten.

Att bara delta i programmet är gratis.

Anmäl gärna ditt deltagande med tanke på måltiderna till församlingens pastorskansli, tfn 0400 415 008 eller e-post korsholms.svenska@evl.fi. Sista anmälningsdag är 8.5.2020. Kom ihåg att uppge eventuella dieter och allergier.

Frågor om missionsfestarrangemangen kan riktas till e-postadressen fms@finskamissionssallskapet.fi eller nummer 020 7127 002.


Varför Missionsfest?

Finska Missionssällskapet ordnar årligen en svenskspråkig missionsfest för att väcka intresse för mission och informera om senaste nytt inom missionsarbetet. Vi vill ge understödjare och personer med intresse för kyrkans internationella arbete en möjlighet att träffas och inspirera varandra. Vi umgås, lär oss av varandra, ber och lovsjunger.

  • Missionsfesten samlar personer från hela landet med intresse för kyrkans internationella arbete
  • Tillsammans funderar vi på de kristnas uppdrag i världen – mission är samarbete
  • Vi lär oss mera om vad den globala kyrkans dagliga arbete handlar om