Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Missionsdag i Korsholm 25.5 – anmäl dig senast 13.5

Finska Missionssällskapet och Korsholms svenska församling ordnar en gemensam Missionsdag på kyrkbacken i Gamla Vasa den 25 maj. Under dagen uppmärksammas kyrkans globala ansvar inom missionsarbetet. Understödare och personer med intresse för kyrkans internationella arbete ges en möjlighet att träffas och inspirera varandra.

Hopp i en söndrig värld. Finska Missionssällskapets Missionsdag i Korsholm uppmärksammar hur tro, hopp och kärlek kan förändra världen. Foto: Joanna Lindén-Montes

”­Det spännande med missionsdagen är att hela världen kommer till Korsholm!”, säger Rune Lindblom, kaplan i Korsholms svenska församling.

Temat för dagen är ”Tro – Hopp – Kärlek: Vad vår värld behöver”. Deltagarna kommer att få glimtar från hela världen med bland annat videokontakt med Finska Missionssällskapets missionärer.

Missionsdagen bjuder även på panelsamtalet ”Hopp i en söndrig värld” med Christina Heikkilä, tidigare missionär i Latinamerika och Ryssland, Tomas Kolkka, missionär med fokus på språk- och bibelöversättningsarbete i Thailand, Rune Lindblom, kaplan i Korsholms svenska församling, och moderator Marika Björkgren-Thylin, chef för svensk service vid Finska Missionssällskapet.

Riikka-Maria och Tomas Kolkka är sysselsatta med språkarbete i norra Thailand tillsammans med de lokala experterna Päng och Näng. Foto: Anna Peltonen

På eftermiddagen är det möjligt att delta i smågrupper med olika teman, till exempel: ”Bön för den världsvida kyrkan” där bland annat församlingens Kör för alla deltar, eller ”Hopp trots allt: om mission i Latinamerika”. Eller varför inte delta i en idéverkstad kring församlingens missionsverksamhet? Det ordnas även en kort pilgrimsvandring i missionens tecken, guidad rundtur på kyrkbacken och missionsstig upp i klockstapeln med efterföljande grillparty.

För barn finns det ett lekrum i församlingshemmet och i samband med lunchen klockan 11.30-13 finns det möjlighet att bekanta sig med djur från Aava Kerttus hemgård.

Missionsdagen startar med välkomstkaffe klockan 10 och avslutas med mässa klockan 17.30. Där medverkar liturg Mats Björklund och predikant Andrey Heikkilä, Korall-kören och Skärikyrkans kör samt kantorerna Michael Wargh och Heidi Lång.

Anmäl dig senast den 13 maj

Församlingen hälsar att man är välkommen oanmäld, men om man vill delta i workshopparna eller äta lunch eller middag kan man gärna anmäla sig senast den 13 maj till församlingens pastorskansli, tel. 040 015008 eller e-post: korsholms.svenska@evl.fi.

Mera information om missionsfesten finns här. Varmt välkomna med!

Text: Tomas Lundqvist och Joanna Lindén-Montes