Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Global aktions vårprogram – välkommen med!

Drömmer du också om en rättvis och medmänsklig värld? Vill du göra skillnad men vet inte var du ska börja? Välkommen med i Global aktion – ett nätverk för unga vuxna som vill förändra världen. Vi ordnar evenemang som på olika sätt lyfter fram hur vi kan förverkliga vårt globala ansvar i vardagen. Tillsammans bygger vi en värld fylld av hopp, tro och kärlek till våra medmänniskor!

Global aktion goes Motion & Mission: Bollywood-dans
Lördagen 9 mars klockan 15, Magistratsporten 2a, Finska Missionssällskapet, Helsingfors

Kom med på en rolig och inspirerande danstimme med Bollywood-instruktör Ilona Kolachana.  Du behöver inte ha några förhandskunskaper, utan tillsammans lär vi oss en enkel koreografi. Efteråt bjuder vi på nepalesiska snacks och mango lassi. En frivillig avgift för kvinnors yrkesutbildning i Nepal bärs upp.

Samtidigt filmar vi en kort, 30-sekunders video om konceptet Motion & Mission. Meddela ifall du inte vill vara med i videon.

Anmäl dig via Facebook-evenemanget eller till charlotte.steffansson-myrskog@finskamissionssallskapet.fi senast onsdagen 6 mars.

Brunch: Hopp i klimatkrisen + Do it yourself-workshop
Lördagen 27 april klockan 10:30,  Magistratsporten 2a, Finska Missionssällskapet, Helsingfors

Finns det hopp trots klimatkrisen? Hur kan vi vara med och bromsa klimatförändringarna? Kom med och hör mer om vårt arbete bland de allra mest utsatta i världen som drabbas hårdast av klimatförändringarna. Vi inleder med en vegetarisk Fairtrade-brunch. Stanna gärna kvar efteråt på en kreativ verkstad med Tanja Holm som inspirerar med återanavändbara DIY-projekt.