Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Oroligheter, coronapandemin och gräshoppor orsakar lidande i Etiopien

Den politiska oenigheten som pågår sedan länge i Etiopien bröt ut i väpnade sammandrabbningar i november ifjol och tusentals människor tvingades fly sina hem. Situationen försvåras av coronapandemin och de skador som gränshoppssvärmar orsakat.

Ge en gåva

Din hjälp behövs nu – Donera till katastroffonden

Genom att donera till katastroffonden ger du nödhjälp till de mest behövande. Just nu behövs din hjälp till de som drabbats av oroligheterna i Etiopien. 

Den politiska oenigheten, som pågår sedan länge mellan Etiopiens regering och lokalstyret i Tigray i norra delen av landet, bröt ut i väpnade sammandrabbningar den 4 november 2020. Till följd av striderna har tusentals människor flytt från sina hem, en del till grannlandet Sudan. Situationen är fortfarande orolig och behovet av humanitärt stöd är stort.

Vår samarbetspartner Mekane Yesus-kyrkan hjälper till med att säkra tillgången på vatten och livsmedel och hjälpa speciellt hungrande barn och ammande mammor. För att förhindra spridningen av coronaviruset och förbättra hygienen bygger man även toaletter och handtvättstationer samt delar ut munskydd och handdesinfektionsmedel.

Nöden är stor. Din hjälp behövs nu!

Donera idag 

 

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

År 2019 beviljade Finska Missionssällskapet sammanlagt 236 900 euro i stöd till 12 sam­arbetspartner till följd av olika katastrofer. Nästan 18 000 människor nåddes av denna hjälp.

10
2 st liggunderlag
25
Presenningar för att bygga skydd
50
Mat för småbarn
100
Nödhjälpspaket åt en familj

Så här kan du hjälpa:

  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via nätbanken: ge en gåva till FI60 8179 9710 0312 86, märk donationen: Hjälp
  • Donera här