Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Hjälp människor som drabbats av krig och översvämningar

Genom att donera till katastroffonden ger du nödhjälp till de mest behövande. Just nu behövs din hjälp bland dem som flyr kriget i Ukraina och bland dem som drabbats av översvämningarna i Pakistan och Nepal.

Ge en gåva

Stöd dem som flyr kriget i Ukraina

Genom att donera till katastroffonden ger du nödhjälp till de mest behövande. Just nu behövs din hjälp i Ukraina och dess grannländer. 

Rysslands anfall av Ukraina har tvingat många ukrainare att lämna sina hem. Många söker skydd i grannländerna. Vi erbjuder människorna skydd, nödhjälp och grundläggande sjukvård, psykosocialt stöd och själavård.

Finska Missionssällskapet ser till att hjälpen når fram via lokala församlingar i Ukraina och dess grannländer. Lutherska världsförbundets biståndsavdelning World Service ansvarar för att koordinera hjälpen.

Den humanitära nöden är stor. Din hjälp behövs nu!

Donera idag 

Översvämningarna i Pakistan och Nepal har drabbat miljoner människor

Översvämning i Pakistan 2022

Över en miljon människor har mist sina hem i de häftiga monsunregnen i Pakistan och Nepal. Hundratusentals människor i Pakistan och tiotusentals människor i Nepal bor i tillfälliga inkvarteringar. Pakistans regering har utlyst nationellt nödläge i landet.

Pakistan och Nepal hotas nu av livsmedelsbrist eftersom de kraftiga regnen också förstört enorma mängder med boskap och grödor. Människorna i Nepal och Pakistan är nu i akut behov av hjälp.

Stöd översvämningsoffren 

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

10
2 st liggunderlag
25
Presenningar för att bygga skydd
50
Mat för småbarn
100
Nödhjälpspaket åt en familj

Så här kan du hjälpa:

  • Ge via MobilePay till numret 17550
  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via bankgiro FI38 8000 1400 1611 30, märk donationen: Hjälp
  • Donera här