Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Oroligheterna i Myanmar förvärras

I Myanmar har armén använt allt mer våld mot de demonstranter som motsätter sig kuppen. Särskilt i större städer har demonstranter tillfångatagits, torterats och dödats. Antalet internflyktingar ökar hela tiden.

Ge en gåva

Din hjälp behövs nu. Donera till katastroffonden!

Genom att donera till katastroffonden ger du nödhjälp till de mest behövande. Just nu behövs din hjälp i Myanmar. 

I Myanmar råder det humanitär kris till följd av de våldsamheter som militären riktat mot civilbefolkningen. Det finns risk att konflikten utvidgas till ett regelrätt inbördeskrig och ekonomin har kraschat. Särskilt i större städer har armén använt allt mer våld mot de demonstranter som motsätter sig kuppen.

Antalet internflyktingar ökar dag för dag och det råder brist på tillfälligt boende, mat, hygienartiklar, kläder och medicin. Stödet från Missionssällskapet går via två lokala medborgarorganisationer och används till att hjälpa internflyktingar och till psykosocialt stöd.

Den humanitära nöden är stor. Din hjälp behövs nu!

Donera idag 

 

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

År 2019 beviljade Finska Missionssällskapet sammanlagt 236 900 euro i stöd till 12 sam­arbetspartner till följd av olika katastrofer. Nästan 18 000 människor nåddes av denna hjälp.

10
2 st liggunderlag
25
Presenningar för att bygga skydd
50
Mat för småbarn
100
Nödhjälpspaket åt en familj

Så här kan du hjälpa:

  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via nätbanken: ge en gåva till FI38 8000 1400 1611 30, märk donationen: Hjälp
  • Donera här