Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Hjälp civila i Israel-Palestina-krisen

Finska Missionssällskapet stöder verksamheten på Augusta Victoria-sjukhuset i östra Jerusalem. Sjukhuset har specialiserat sig på att sköta patienter med cancer och njursjukdomar. Sjukhuset förbereder sig också för att behandla människor som skadats i striderna och att inkvartera patienter och deras familjemedlemmar.

Tack vare ditt stöd kan vi hjälpa civila i den växande nöden på Västbanken och Gaza. Stödet går till bland annat mat, rent vatten, läkemedel, hälsovård och psykosocialt stöd.

Hjälp civila mitt i krisen 

 

Stöd dem som flyr kriget i Ukraina

Genom att donera till katastroffonden ger du nödhjälp till de mest behövande. Din hjälp behövs i Ukraina och dess grannländer. 

Rysslands anfall av Ukraina har tvingat många ukrainare att lämna sina hem. Många söker skydd i grannländerna. Vi erbjuder människorna skydd, nödhjälp och grundläggande sjukvård, psykosocialt stöd och själavård.

Finska Missionssällskapet ser till att hjälpen når fram via lokala församlingar i Ukraina och dess grannländer. Lutherska världsförbundets biståndsavdelning World Service ansvarar för att koordinera hjälpen.

Donera idag 

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

15
Två liggunderlag
25
5 st filtar
50
Mat för småbarn
100
Nödhjälpspaket för en familj

Så här kan du hjälpa:

  • Ge via MobilePay till numret 17550
  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via bankgiro FI38 8000 1400 1611 30, märk donationen: Hjälp
  • Donera här