Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Din hjälp behövs i Venezuela

Venezuela lider av en mycket svår ekonomisk och politisk kris. Hjälp nu!

Ge en gåva

Hjälp flyktingarna från Venezuela!

Venezuela lider av en mycket svår ekonomisk och politisk kris. Service och institutioner har slutat fungera. Lagar och grundläggande rättigheter respekteras inte längre, berättar Gerardo Hands, ledare för den lutherska kyrkan i landet.

Nöden i Venezuela har redan drivit 1,6 miljoner människor på flykt till grannländerna Brasilien och Colombia. FN:s flyktingorganisation uppskattar att 5 000 människor lämnar landet varje dag.  Finska Missionssällskapet har förmedlat stöd till Colombia, dit flyktingarna från Venezuela väller in och som just nu upplever den största flyktingvågen någonsin. Förhållandena i flyktinglägren är mycket svåra och det saknas basförnödenheter som mat och skydd.

Din gåva behövs nu. Finska Missionssällskapet ser till att hjälpen når fram via sin samarbetspart Lutherska världsförbundet.

Läs mer om läget i Venezuela


Så här kan du hjälpa:

  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via nätbanken: gör en inbetalning till kontonumret FI60 8179 9710 0312 86, märk donationen: Hjälp
  • Donera här

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

10
Matolja för en familj i en månad
25
Filtar för en familj
50
En get och två höns för en familj
100
Majs för en familj i en månad