Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Din hjälp behövs nu!

Katastrofer drabbar just nu människor på olika håll i världen. För tillfället behövs hjälp till offren för översvämningar i Tanzania. Genom att donera till katastroffonden hjälper du nödlidande att överleva och bygga upp sitt liv på nytt.

Ge en gåva

Stöd till översvämningsoffren i Tanzania

I Kilwa i södra Tanzania har de häftiga regnen som startade i slutet av januari orsa­kat svåra översvämningar. Närmare 10 000 människor har varit tvungna att lämna sina hem. Finska Missionssällskapet har beviljat 50 000 euro i kata­strof­­hjälp. Pengarna kommer att användas till mathjälp och psyko­­socialt stöd. Läs mer

Hjälp till offren för torkan i Angola

På grund av klimatförändringarna och den ekonomiska situationen upplever Angola en kris just nu. Södra Angola, och då speciellt landskapen Huila, Kunene och Cuando-Cubango, har drabbats av svårt torka, som enligt FN berör ca 2,3 miljoner människor, varav över 500 000 är barn.

De allra mest utsatta har nu fått det ännu sämre, vilket syns på att tiggarnas antal på gatorna ökat dramatiskt, otaliga barn har tvingats lämna skolgången på hälft och barndödligheten har ökat.

Finska Missionssällskapet har beviljat 30 000 euro i kata­strof­­hjälp till Angola. Missionssällskapets samarbetspartner, Organização Atos, kommer att använda pengarna för att kunna ge barnen på gatan en måltid per dag. Detta arbete är en fortsättning på det hjälparbete som påbörjades i december och som lyckats bra. Då beviljade sällskapet 50 000 euro ur sin katastroffond för att hjälpa utsatta barn.

Med de pengar som nu beviljas vill man ge 200 barn en varm måltid 4-6 gånger i veckan i ett halvt år framöver. Förutom detta kommer man att sponsorera en läkarmottagning med frivilliga läkare, förebyggande hälsovård, upplysningstillfällen och olika aktiviteter för barn.

Kom med och stöd katastrofarbetet – ge din gåva redan idag.

Ge en gåva

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

År 2019 beviljade Finska Missionssällskapet sammanlagt 236 900 euro i stöd till 12 sam­arbetspartner till följd av olika katastrofer. Nästan 18 000 människor nåddes av denna hjälp.

10
2 st liggunderlag
25
Presenningar för att bygga skydd
50
Mat för småbarn
100
Nödhjälpspaket åt en familj

Så här kan du hjälpa:

  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via nätbanken: ge en gåva till FI60 8179 9710 0312 86, märk donationen: Hjälp
  • Donera här