Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Stöd dem som flyr kriget i Ukraina

Genom att donera till katastroffonden ger du nödhjälp till de mest behövande. Din hjälp behövs i Ukraina och dess grannländer. 

Rysslands anfall av Ukraina har tvingat många ukrainare att lämna sina hem. Många söker skydd i grannländerna. Vi erbjuder människorna skydd, nödhjälp och grundläggande sjukvård, psykosocialt stöd och själavård.

Finska Missionssällskapet ser till att hjälpen når fram via lokala församlingar i Ukraina och dess grannländer. Lutherska världsförbundets biståndsavdelning World Service ansvarar för att koordinera hjälpen.

Donera idag 

Jordbävningen har gjort tusentals syrier hemlösa — Ge katastrofhjälp till Syrien!

Den jordbävning som måndagen 6.2 drabbade Syrien och de södra delarna av Turkiet har åstadkommit otrolig förödelse: över 50 000 människor har omkommit och bostäder och andra byggnader har förstörts. Jordbävningen i Syrien kom i ett läge när människorna redan hade det svårt på grund av det pågående kriget och den ekonomiska krisen. Köld och snöfall försvårar hjälparbetet. Nu behöver människorna omedlbart mat och filtar. Kyrkor och moskéer används för nödinkvartering och i dem behövs madrasser och hygienartiklar. (Foto: GOPA-DERD)

Den humanitära nöden är stor. Din hjälp behövs nu!

Ge nödhjälp till Syrien 

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

15
Två liggunderlag
25
Fem filtar
50
Mat för småbarn
100
Nödhjälpspaket åt en familj

Så här kan du hjälpa:

  • Ge via MobilePay till numret 17550
  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via bankgiro FI38 8000 1400 1611 30, märk donationen: Hjälp
  • Donera här