Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Katastroffonden

Din hjälp behövs nu!

Katastrofer drabbar just nu människor på olika håll i världen. För tillfället behövs hjälp i Thailand och Colombia. Genom att donera till katastroffonden hjälper du nödlidande att överleva och bygga upp sitt liv på nytt.

Ge en gåva

Hjälp till flyktingar i Colombia

Flyktingarna från Venezuela har det nu mycket svårt. Den politiska, ekonomiska och sociala krisen har förvärrats och detta har lett till att över två miljoner människor lämnat landet. Största delen har sökt sig till Arauca i Colombia, där Finska Missionssällskapet jobbar.

Flyktingarnas levnadsförhållanden är usla och de har svårt att få tillgång till hälsovård och andra socialtjänster. Kvinnor, barn och funktionshindrade personer är speciellt utsatta. Gravida kvinnor har till exempel inga möjligheter att få mödrarådgivning eller sjukhusvård. Andelen kvinnor som tvingas prostituera sig ökar och könssjukdomar sprids i rask takt.

Finska Missionssällskapet har gett 40 000 euro från katastroffonden för att stöda Lutherska världsförbundets arbete bland flyktingarna i Colombia. Arbetet pågår i sju månader och hjälper cirka 250 familjer. Pengarna används för bl.a. att trygga tillgången på mat, förhindra människohandel och förbättra vården för gravida kvinnor.

Översvämningsoffren i Thailand behöver hjälp

Just nu behöver översvämningsoffren i Thailand din hjälp. Också en liten summa är till stor nytta.

Häftiga regn orsakade i augusti svåra översvämningar i Thailand. Översvämningarna förstörde närmare 1400 byar och närmare 21 000 människor måste evakueras från sina hem. Speciellt åldringar, barn och funktionshindrade är i stort behov av hjälp. Medlen från katastroffonden används speciellt bland dem som inte fått hjälp på annat håll.

Översvämningsoffren behöver medicin, filtar och dynor. Dessutom behövs blöjor och mjölk åt barnen. Då vattnet sjunkit, behöver människorna mycket hjälp för att bygga upp sina hem på nytt.

Kom med och stöd katastrofarbetet – ge din gåva redan idag.

Ge en gåva

Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Finska Missionssällskapet skickar genast medel från katastroffonden när en katastrof har inträffat, och våra lokala medarbetare ser till att offren får den hjälp de behöver allra mest.

För oss är det viktigt att de mest utsatta, så som barn, personer med funktionshinder eller gravida kvinnor får hjälp. Förutom materiell katastrofhjälp ges även andligt stöd till katastrofens offer. Alla får hjälp, oberoende tro, nationalitet eller etnisk bakgrund.

10
2 st liggunderlag
25
Presenningar för att bygga skydd
50
Mat för småbarn
100
Nödhjälpspaket åt en familj

Så här kan du hjälpa:

  • Textmeddelande: sänd HJÄLP20 (20 €), HJÄLP10 (10 €) eller HJÄLP5 (5 €) till numret 16155
  • Ring till numret 0600 11320 (samtalets kostnad 20,28€ + lna.)
  • Via nätbanken: ge en gåva till FI60 8179 9710 0312 86, märk donationen: Hjälp
  • Donera här