Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Nya hopp.fi-sidan

Nådens hem i Bangkok erbjuder hjälp för gravida kvinnor som råkat i svårigheter

I Thailand tvingas många kvinnor klara sig ensamma under graviditeten, eftersom deras familjer inte godkänner barn som föds utanför äktenskapet. Behovet av hjälp är stort. Nyfödda barn hittas övergivna utanför sjukhus eller på gatan.

Nådens hem är ett skyddshem i en av Bangkoks förorter. Då mammorna bor på Nådens hem får de stöd och råd både med att sköta sin baby och med att ordna sin framtid. Coronakrisen förvärrar ytterligare situationen för kvinnorna och barnen. På grund av reseförbud är många näringsgrenar hotade och att få ett barn mitt i allt detta kan kännas hopplöst. Läs mer om Nådens hem.


Ge en gåva och förmedla hopp i en hopplös situation!

Sänd ett SMS med texten  HOPP20 (20 €),   HOPP32 (32 €) eller HOPP50 (50 €) till numret 16155

Ge via MobilePay: Ge en gåva via numret 63000

Ge till kontot FI38 8000 1400 1611 30. Märk gåvan: Hopp

   

"Det är av kärlek vi gör detta"

Mor- och farmödrarna tar hand om föräldralösa barn

Tvål och vatten är viktigare än någonsin förr

Hygienrådgivning och hygienartiklar som tvål och rent vatten behövs nu mer än någonsin. Finska Missionssällskapets arbete förhindrar att sjukdomar sprids och förbättrar levnadsförhållandena på områden som lider av dålig hygien och brist på hälsovård.

Mor- och farmödrarna tar sig an föräldralösa barn

I området Gwai i Zimbabwe finns det i den lutherska kyrkan en grupp engagerade mor- och farmödrar som tagit sig an byns föräldralösa och utsatta barn. På 16 orter har det bildats grupper med mor- och farmödrar som totalt tar hand om cirka 500 barn.

Vill din församling delta?