Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Nya hopp.fi-sidan

Du kan hjälpa

Coronaviruset ökar nöden i Nepal 

Coronaläget i Nepal är alarmerande. Av alla coronatest är upptill 44 procent positiva. Enligt landets hälsomyndigheter konstateras dagligen över 8000 nya smittfall. Det råder kaos och trängsel vid stationerna där man testar för corona, och sjukhusplatserna är fulla.

Nepal har beslutat införa stränga regionala restriktioner. Dessa drabbar speciellt de fattigaste människorna och dagavlönare. De har inte råd att skaffa munskydd, handdesinfektionsmedel eller mediciner. Människorna svälter då de inte kan försörja sig.

Finska Missionssällskapet förbereder sig på att vidta åtgärder mot krisen i samarbete med andra organisationer och de nepalesiska myndigheterna.

Finska Missionssällskapet hjälper där nöden är som störst. Just nu behövs din hjälp för att stöda dem som lever mitt i coronakrisen i Nepal.

Ge en gåva och förmedla hopp i en hopplös situation!

Sänd ett SMS med texten  HOPP20 (20 €),   HOPP32 (32 €) eller HOPP50 (50 €) till numret 16155

Ge via MobilePay: Ge en gåva via numret 63000

Ge till kontot FI38 8000 1400 1611 30. Märk gåvan: Hopp

Bli månadsgivare»

Gör en engångsdonation »

"Det är av kärlek vi gör detta"

Mor- och farmödrarna tar hand om föräldralösa barn

Tvål och vatten är viktigare än någonsin förr

Hygienrådgivning och hygienartiklar som tvål och rent vatten behövs nu mer än någonsin. Finska Missionssällskapets arbete förhindrar att sjukdomar sprids och förbättrar levnadsförhållandena på områden som lider av dålig hygien och brist på hälsovård.

Mor- och farmödrarna tar sig an föräldralösa barn

I området Gwai i Zimbabwe finns det i den lutherska kyrkan en grupp engagerade mor- och farmödrar som tagit sig an byns föräldralösa och utsatta barn. På 16 orter har det bildats grupper med mor- och farmödrar som totalt tar hand om cirka 500 barn.

Stöd till offer för våld i nära relationer

De restriktioner som införts till följd av coronapandemin har i många länder lett till mera våld i nära relationer. I Botswana blir så många som två av tre kvinnor utsatta för våld någon gång under sin livstid.

Vill din församling delta?