Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Nya hopp.fi-sidan

Du kan hjälpa

Många kvinnor är inte trygga i sitt hem

160 miljoner kvinnor lever i länder där våld i nära relationer inte är ett brott. Förövaren är i allmänhet en bekant, den egna maken, en familjemedlem eller en släkting. De restriktioner som införts till följd av coronapandemin har i många länder lett till mera våld i nära relationer. Misshandel av kvinnor och dödligt våld mot kvinnor har ökat alarmerande.
Din hjälp behövs nu!

I Botswana blir så många som två av tre kvinnor utsatta för våld någon gång under sin livstid. I Botswana stöder Finska Missionssällskapet ett skyddshem för kvinnor samt en organisation som förebygger våld i mot kvinnor. Tack vare stöd kan kvinnor och familjer som upplevt våld få hjälp. Vi erbjuder psykosocialt stöd och terapi. På skyddshemmet kan man få akut hjälp i svåra situationer.

En av dem som överlevt är 63-åriga Metsiame Dikobe från Botswana. Hennes 28-åriga son var drogberoende och hon var rädd för hans beteende. Dikobe har nu fått psykosocialt stöd och hon kunde även skaffa hjälp åt sin son. Dikobe uppmuntrar nu andra kvinnor att söka hjälp

Hjälp andra kvinnor i liknande situationer! Din gåva hjälper de allra mest utsatta.

Ge en gåva och förmedla hopp i en hopplös situation!

Sänd ett SMS med texten  HOPP20 (20 €),   HOPP32 (32 €) eller HOPP50 (50 €) till numret 16155

Ge via MobilePay: Ge en gåva via numret 63000

Ge till kontot FI38 8000 1400 1611 30. Märk gåvan: Hopp

Bli månadsgivare»

Gör en engångsdonation »

"Det är av kärlek vi gör detta"

Mor- och farmödrarna tar hand om föräldralösa barn

Tvål och vatten är viktigare än någonsin förr

Hygienrådgivning och hygienartiklar som tvål och rent vatten behövs nu mer än någonsin. Finska Missionssällskapets arbete förhindrar att sjukdomar sprids och förbättrar levnadsförhållandena på områden som lider av dålig hygien och brist på hälsovård.

Mor- och farmödrarna tar sig an föräldralösa barn

I området Gwai i Zimbabwe finns det i den lutherska kyrkan en grupp engagerade mor- och farmödrar som tagit sig an byns föräldralösa och utsatta barn. På 16 orter har det bildats grupper med mor- och farmödrar som totalt tar hand om cirka 500 barn.

Vill din församling delta?