Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Fredsarbete

150 miljoner barn i Mellanöstern växer upp i konfliktområden. Många av dem har tvingats fly undan krig till något grannland. Där kan inte göra så mycket annat än vänta och hoppas på lugnare tider.

Då flyktingbarnen flyr undan kriget, blir skolan på hälft. Finska Missionssällskapet ger barn i flyktingläger undervisning via SAT-7:s skolteveprogram.

Ge en gåva

”Led den unge in på den väg han bör gå, så följer han den även som gammal.”

I Mellanöstern och Nordafrika riskerar vart femte barn att bli utan skolgång. Dessa barn kan bli en förlorad generation som är speciellt benägna att bli marginaliserade eller rekryteras av extremistiska rörelser. Utbildning är ett effektivt sätt att förhindra marginalisering och radikalisering.

Finska Missionssällskapet stöder satellittevekanalen SAT-7 som producerar skolteveprogrammet My School. Skolteveprogrammel följer läroplanen i Syrien och Libanon och behandlar de traditionella undervisningsämnena. Programmet sänds i 25 länder i Europa, Mellanöstern och Nordafrika. Målet är att barnen ser på program för sin åldersgrupp och gör läxor som hör ihop med programmen.

Ge barn möjlighet till utbildning

Genom att understöda skolteveprogrammet är du med och ser till att över en miljon barn regelbundet kan följa My School på TV. Också en liten gåva räcker för att ge barn utbildning, även om de lever mitt i krig och flyktingläger. Du får gärna komma ihåg barnen i förbön.

Du kan ge din gåva till bankkontot FI38 8000 1400 1611 30, skriv FRED i meddelandefönstret.

Bli månadsgivare

Gör en engångsdonation

20
Psykologhjälp till ett offer för en minolycka
30
Skolteveprogram i ett år för 30 barn
50
En träff för kamratstöd åt offer för kriser
100
En kurs om fred och försoning

Satellittevekanalen SAT-7

Satellittevekanalen SAT-7 sänder program i Mellanöstern och Nordafrika. Kanalen sänder lektioner för olika åldersgrupper, hjälper föräldrarna med uppfostringsfrågor och informerar lärarna om nya undervisningsmetoder. I flyktingläger är satellitteve den viktigaste källan för information.

Mer info