Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Barnens Bank

Var tredje sekund ingås ett barnäktenskap

Cirka 12 miljoner barns skolgång avbryts också i år på grund av giftermål. Genom att stöda utbildning för flickor kan vi garantera att deras skolgång fortsätter. Hjälp oss att stoppa barnäktenskapen!

Ge en gåva

Skolgång – inte äktenskap!

Barnäktenskap innebär att en flickas barndom tar slut. Ofta avbryts också hennes skolgång. Tonårsgraviditeter, depressioner och självmord är vanliga konsekvenser av tidiga giftermål.

Orsakerna till barnäktenskapen är bl.a. fattigdom, brist på utbildning, flickors låga ställning och ojämlikhet mellan könen.

Barnens Bank förhindrar barnäktenskap genom att stöda barns utbildning och genom att sprida information om nackdelarna med barnäktenskap. Föräldrarna erbjuds även yrkesutbildning för att de ska kunna försörja sin familj.

Läs mer om 15-åriga Nirmala och barnäktenskap i Nepal

Se kort videosnutt om barnäktenskap

Frågor och svar om barnäktenskap »

Stoppa barnäktenskap.
Investera i barns framtid.

Barnens Bank avlägsnar de hinder som finns för barns skolgång och ger barnen trygghet i vardagen. Du kan stöda arbetet bland barn genom att bli fadder för Barnens Bank. Varje gåva är viktig.

Bli fadder

Gör en engångsdonation:

Konto- och referensnummer
FI38 8000 1400 1611 30
Märk donationen: Barnens Bank

Donera på webben:

20
Psykiskt stöd för ett barn
52
Material till en skoluniform
85
Skolmaterial för ett år
200
Daghemsavgift för en grupp barn i en månad

Barnens Bank främjar barns rättigheter på olika håll i världen

Under år 2021 finansierar Barnens Bank skolgång, barnskydd och fredsfostran i Angola, Bolivia, Etiopien, Israel, Colombia, Nepal, Pakistan, Palestina, Senegal, Tanzania och Venezuela. Stödet till fredsfostran i Mellanöstern och My School, ett skolteveprogram för barn som bor i flyktingläger i Mellanöstern, ökar.

Med din hjälp får de barn som löper störst risk att bli utslagna möjlighet till en bättre start i livet. Det går att bryta fattigdomsspiralen.