Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Kantorsjubileum stöder mission

90 personer kom till Margaretagården för att fira Kaj-Gustav Sandholms 60 år som kantor.

Under innevarande år firar Kaj-Gustav Sandholm 60 år som kantor i olika åländska församlingar. Firandet inleddes i april med musikcafé i Margaretagården i Mariehamn och fortsatte senare samma månad med festhögmässa i Sankt Görans kyrka och efterföljande missionslunch på Lemböte lägergård. I början av maj hölls en musikgudstjänst i Sankta Anna kyrka i Kumlinge. 

Nya chanser att fira Kaj kommer i höst. En stor konsert ordnas söndag 30.10 i Jomala kyrka med kör, solister och orkester. Konserten ”Kaj med vänner” hålls fredag 11.11 kl. 19 i Sankt Görans kyrka med orgel, instrumentalister, solister och ensembler.  

Samtliga evenemang hålls till förmån för Senegals lutherska kyrkas musikarbete och intäkterna kanaliseras via Finska Missionssällskapet. 

Kaj har under åren hunnit jobba brett med alla tänkbara kantorssysslor – allt från klapp & klang och babymusik till kyrkokörer, solister och förrättningar. De möten han har haft och de människor han har arbetat med under sitt långa yrkesliv har varit många. Därför ville jubilaren ordna olika slags evenemang för att ge alla som vill en chans att uppträda och fira med honom.  

Insamlingsändamålet avgjordes av att Kaj kände Stig-Olof Fernström som under många år arbetade som Missionssällskapets missionär i Senegal. 

Ett stort tack för understödet och varmt grattis till jubilaren! 

Sankt Mårtenskören uppträder i Margaretagården i Mariehamn.

Text: Ann-Kristin Åvall Foto: Jörgen Wikstrand 

 

Vill du bidra med en gåva till musikarbetet inom Senegals kyrka?  

Finska Missionssällskapet 

FI38 8000 1400 1611 30 

Referensnummer:  

1084814018050635

Ge en valbar summa via  

MobilePay till numret: 86446