Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Motion & Mission: löpning, vandring och fotboll som gör gott

Rolf Steffansson visar upp höstens motionskalender. Foto: Charlotte Steffansson-Myrskog

I somras sprang Finska Missionssällskapets verksamhetsledare Rolf Steffansson 360 kilometer för kampanjen Motion & Mission. Under tiden juni-augusti loggade han sin löpning och donerar nu en summa för varje kilometer han sprungit. Hans donation finansierar biblar och församlingsarbete i olika länder där Missionssällskapet verkar.

Höstvandringar i Österbotten

Flera grupper och privatpersoner har gått med i Missionssällskapets motionskampanj, som startade förra året. I Nykarleby ordnas till exempel en höstvandring till Andra sjön 29.9.

– Ta med familjen, en vän eller kom med ensam och dela gemenskapen med andra vandrare. Vi startar från församlingshemmet i Nykarleby klockan 14 och vandrar ner mot Andra sjön. På vägen ner tar vi en liten paus uppe på Klippan och vandrar sedan vidare. Nere vid Andra sjön tar vi liten picknick-paus och hör lite mer om Motion och Mission och hur vi själva på ett enkelt sätt kan vara med och jobba för en mera rättvis värld mitt i vardagen. Efter picknicken vandrar vi tillbaka till församlingshemmet. Vi siktar på vara tillbaka klockan 17. Deltagaravgiften är frivillig. De inkomster som kommer in går till missionen, säger Camilla Skrifvars-Koskinen, Missionssällskapets projektkoordinator i Österbotten.

Fotbollsmatcher för ny skog i Tanzania

Under sommaren sparkade det nystartade fotbollslaget FC Puujalka igång sin motionskampanj i Helsingfors hobbyserie. För varje mål laget gör betalar de in 1€/spelare till trädplantering i Tanzania. Laget vann sin första match med resultatet 4-1, vilket restulterade i 44 euro till lagets välgörande ändamål.

Ladda ner höstens motionskalender

Vill du också motionera både för ditt eget och andras välmående? Klicka här för att printa ut höstens motionskalender. Kom med och förändra liv – steg för steg!

Tagga din motion!

  • Den som vill inspirera andra kan tagga sina inlägg i sociala medier med #motionochmission
  • Facebook-gruppen Motion & Mission erbjuder gemenskap kring motionskampanjen

    Hobbylaget FC Puujalka sparkade igång kampanjen Motion & Mission i somras. Foto: privat