Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Sommarinsamling

Du kan vara med och förändra - stöd kvinnorna i Nepal!

Genom att ge kvinnor utbildning, ekonomiskt stöd och uppmuntran kan de åstadkomma stora förändringar både i sina egna liv och i hela byn.

Stöd sommarinsamlingen

Kvinnorna i Nepal behöver din hjälp

I Nepal drabbar fattigdomen speciellt kvinnor. Du kan vara med och förändra – stöd kvinnorna i Nepal!

Kvinnorna saknar utbildning och är beroende av sina män för att klara sig. Bristen på jobb gör att männen söker sig utomlands för att få arbete medan kvinnorna stannar hemma för att sköta barnen. Detta är en svår situation för de outbildade kvinnorna och familjerna är ofta mycket fattiga.

Men kvinnorna bär på mycket inre styrka. Om de bara får utbildning, ekonomiskt stöd och uppmuntran kan de åstadkomma stora förändringar både i sina egna liv och i hela byn.

Lånegrupperna utvecklar byn

Tillsammans med lokala samarbetspartner jobbar Finska Missionssällskapet för att förbättra de kastlösa kvinnornas utkomstmöjligheter, till exempel genom att grunda sparlånegrupper. Med de pengar som sparas kan invånarna bygga bevattningssystem och rökfria spisar. Dessutom kan byborna köpa getter och höns. Det ordnas även kurser om hur byborna kan förbättra sina inkomster och levnadsförhållanden. I grupperna kan kvinnorna utbyta goda råd och lära sig mer om kvinnors rättigheter. Kvinnornas aktivitet förbättrar livet för alla i byn.

Hjälp de nepalesiska kvinnorna att försörja sina familjer

10
Ett paket med frön
25
En odlingskurs
50
En rökfri spis

Kvinnornas tysta revolution

Anita Shahi, 35, bor i en bergsby i Nepal. Tidigare ansågs hon duga enbart till att laga mat och utfodra djur. Hennes liv var begränsat till den egna gården. Hennes och andra kvinnors åsikter ansågs inte vara värda att höra på.

Den nepalesiska organisationen Sahas, stödd av Missionssällskapet, började göra något för bybornas välfärd och hälsa. Man grundade kvinnogrupper, och till en av dessa gick också Anita. Hon lärde sig nya färdigheter och idag är hon en framgångsrik affärskvinna.

Läs mer