Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Sommarinsamling för evangelisation i arabvärlden

Årets sommarinsamling stöder det kristna media- och informationsarbete genom sällskapets samarbetsparter SAT-7. Tack vare TV och radio når budskapet effektivt miljontals människor i deras hem, både i städer och i små byar på landsbygden.

Finska Missionssällskapet har idkat förkunnelse- och församlingsarbete i över 150 år. Vi vill speciellt hjälpa kristna samfund att växa och förkunna evangelium för nya människor på nya områden.

Ett av målen för insamlingen är det kristna satellitnätverket SAT-7. Finska Missionssällskapet var med och grundade SAT-7 år 1995. Kanalens tv-program kan ses i Europa, norra Afrika och Mellanöstern.

Kristna tv-program förmedlar glädje och hopp

En arabisk tittare berättar att programmen fyller honom med glädje. En annan tittare berättar hur barnen tar del av evangeliet på ett lättbegripligt sätt genom kanalens barnprogram. Dessa vittnesbörd skildrar den inverkan det kristna arbetet har i regionen och visar att människorna vill se på de populära programmen.

SAT-7 beaktar ländernas kulturella, politiska och religiösa förhållanden i sina sändningar. Cirka 80 procent av programmen produceras av lokala kristna, något som motverkar människornas bild av kristendomen som en västerländsk religion. Programmen attackerar aldrig andra religioner, men har klart kristna värderingar och kristet innehåll, som möter tittarnas andliga, sociala, moraliska och etiska principer.

Mera information

Finska Missionssällskapets missionärer har arbetat med SAT-7:s produktionsteam på Cypern. Läs May Wikströms reportage om kvinnornas situation i Mellanöstern och hur de kristna TV-programmen kan bidra till att förbättra deras situation.

Läs reportaget: “TV: Det bästa sättet att nå arabvärlden”

 

Text:  Britt-Helen Lindman, understödskoordinator.

 

Delta i sommarinsamlingen!

Ge en gåva via nätbanken:
10 €, 50 €, 100 € eller annan summa

Ge en gåva via Sampo 800014-161130. Skriv “S2010” i meddelanderutan.
IBAN: FI3880001400161130 BIC: DABAFIHH

Så här kan du hjälpa:

  • 10 € = tv-program för en familj i ett års tid
  • 40 € = räcker för att göra ett 5 min tv-program
  • 240 € = räcker för att göra ett 30 min tv-program