Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

50 000 € till offren för torkan i Etiopien

Torkan har även drabbat byn Kelen i närheten av Amaro i Etiopien. Foto: Timo Ahlberg

Finska Missionssällskapet har beviljat 50 000 euro i nödhjälp till offren för den pågående torkan i Etiopien. Pengarna används till mat, hygienartiklar och till att förbättra de sanitära förhållandena. Hjälpen kanaliseras via ACT-alliansen, men öronmärks för Missionssällskapets långvariga samarbetspartner i Etiopien, Mekane Yesus-kyrkan och dess biståndsavdelning.

Biståndsavdelningen planerar att dela ut säd, bönväxter, olja, sojabönor och rent vatten. Dessutom satsar man på att utbilda lokalbefolkningen om vikten av hygien och sanitet och att ordna utrymmen som behövs för att förbättra dessa.

Den humanitära krisen är en följd av den torka som började redan år 2017 samt av regionala etniska och politiska konflikter. Landets regering utlyste i början på mars ett sex månaders nödläge.

Etiopien har lidit av tilltagande torka under de senaste 40 åren. El Niño och La Niña –väderfenomenen har under de senaste två åren lett till att 10 miljoner människor varit i behov av nödhjälp.

Enligt FN är antalet hjälpbehövande i år åtta miljoner människor.

Stöd Finska Missionssällskapets katastroffond:

Gör en inbetalning till FI60 8179 9710 0312 86 (BIC: DABAFIHH). Skriv HJÄLP i meddelandefältet.

Ring 0600 11320. Samtalet kostar 20,28 euro + lna.

Donera via textmeddelande. För att ge 5 euro, sänd ett textmeddelande med texten HJÄLP5 till numret 16155. För att ge 10 euro, sänd textmeddelandet HJÄLP10 till numret 16155.

Betala på www.finskamissionssallskapet.fi/katastroffonden