Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Aktuellt från Mellanöstern: Seminarium med SAT-7 i Helsingfors 19 september

Terence Ascott och Rita Elmounayer berättar om situationen i Mellanöstern den 19.9 klockan 10-12.30 vid Finska Missionssällskapet i Helsingfors. Ascott är verksamhetsledare för den kristna tv-kanalen SAT-7. Elmounayer är ansvarig för det arabiska programinnehållet.

SAT-7 grundades 1996. Med sin kristna värdegrund fungerar tv-kanalen som en brobryggare mellan olika religionssamfund. Program på arabiska, turkiska och farsi når omkring 20 miljoner tittare. Programutbudet behandlar aktuella frågor och tar i beaktande de kulturella, politiska och religiösa kontexterna i tittarländerna.

Ascott har arbetat i 40 år ibland annat Libanon och Egypten. Han är insatt i det politiska läget i Mellanöstern. Elmounayer är född i Libanon. Hon berättar om hur SAT-7:s programkommitté reagerat på förändringarna i arabvärlden.

Finska Missionssällskapet är en av SAT-7:s grundande medlemmar och har deltagit i verksamheten ända sedan starten. Finska Missionssällskapets samarbetspartner, evangelisk-lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet (ELCJHL), representeras också i SAT-7:s styrelse.

Seminariet är gratis och öppet för allmänheten. Det hålls på engelska.

Programmet finns här

Anmäl dig till seminariet senast den 12.9 till eveliina.salonen@suomenlahetysseura.fi eller ring 020 712 7229

***

Sat-7 vädjar för de förföljda kristna och andra minoriteter i Mellanöstern

Se en video om SAT-7 

SAT-7 på Facebook