Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Anna och Bertrand Tikum välsignades till missionärstjänst

Anna och Bertrand Tikum välsignades till missionärstjänst tisdagen den 16 november i Hotel Arthurs festsal i Helsingfors. Välsignelsen förrättades av biskop Björn Vikström. Ceremonin hölls på engelska, svenska, franska och finska.

Paret Tikum inleder sitt tvååriga missionärsuppdrag i Senegal den 13 februari 2011. Innan dess kommer Anna och Bertrand att vistas en månad i Frankrike för att genomföra intensivstudier i franska.
– Vi hoppas att vi kan vara till nytta och glädje bland de människor som vi kommer att arbeta med, säger Anna.
Anna Tikum, behörig religionslärare och diakon, kommer att arbeta som fadderkontaktperson och informatör i Senegal. Bertrand ska arbeta som ekonomisk rådgivare för Senegals lutherska kyrka.
– Jag har alltid älskat att skriva. Min bok Elfenbenshjärtat har på sätt och vis fungerat som en inkörsport till informatörsjobbet, säger Anna.

Förstärker de lokala församlingarna

Bertrand kom till Finland för att studera ekonomi år 2006. Han har tidigare arbetat inom finanssektorn i Kamerun.
–  Vi kommer delvis att arbeta på franska i Senegal. Det klarar jag lätt eftersom franskan är ett av Kameruns officiella språk. Men Anna har hållit på med krävande intensivstudier hela året, säger Bertrand.
Under välsignelsen poängterade biskop Vikström vikten av förståelse och empati i internationell diakoni och utvecklingsarbete.
– Vi måste leva bland dem som vi vill hjälpa. Vi måste beröras för att samarbete och kommunikation ska fungera.
Anna Tikum, (tidigare Vikström) är född 1974 i Sibbo. Bertrand Tikum är född 1978 i Bamenda, Kamerun.
Finska Missionssällskapet samarbetar med Senegals lutherska kyrka, grundad 1987. Sällskapet har sänt missionärer till landet sedan 1974. Sällskapet arbetar med utveckling av kyrkans självförvaltning, utveckling av bysamhällen, socialarbete och diakoni samt förkunnelse och församlingsarbete.