Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Barn och unga i fokus vid Missionsfesten

Det blev låtsasbröllop på nepalesiskt vis vid Gardenpartyt. Foto: Sofia Lindgård
Det blev låtsasbröllop på nepalesiskt vis vid Gardenpartyt. Foto: Sofia Lindgård

Det var stundvis en ovanligt ung publikskara som satte fart på missionsfesten i Borgå den 17-19 juni.

När Sås och Kopp höll konsert på lördagen var det liv och rörelse. Den femhundra man starka publiken stämde in i favoriten “Chili con carne med socker på”. Barnen hoppade, studsade och dansade framme vid scenen.

– Finska Missionssällskapet och medarrangörerna poängterar vikten av barn- och ungdomsprogram när den årliga missionsfesten planeras och genomförs,  säger Carre Lönnqvist, sekreterare för barn- och ungdomsarbetet vid Finska Missionssällskapet.

Idealvärld för glada barn

Under veckoslutet fick barnen göra en egen fantasifull idealvärld, som de presenterade inför publiken på söndagen.

– Barnen har byggt en väderstation och en stor lekpark i idealvärlden, så att alla barn ska ha det bra och kunna leka utomhus, säegr Lönnqvist.

Som parallellprogram erbjöds också Vikingaäventyr, missionsbokspyssel och möjlighet att delta i spelet och utställningen Tillsammans i världen.

Popmässa och gardenparty

Ett femtiotal ungdomarna samlades till fredagens stämningsfulla och svängiga popmässa med Missian Gospel Choir. Lördagkvällens gardenparty, där ståuppkomiker Oa Lönnbäck och jurist Bishnu Nepali Gurung ordnade ett låtsarbröllop på nepalesiskt vis, samlade 30 ungdomar. Samtidigt puttrade en stor paella över elden. Ungdomsledare Dan Krogars kockade.

De allra minsta fick stilla sig i knattekyrkan på söndagen, samtidigt som högmässan firades i domkyrkan. Barnen kunde delta i bönevandring, tända ljus och bli välsignade framme vid altaret.

Bildgalleri från Missionsfesten i Borgå

Text: Joanna Lindén