Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

De vackraste julsångerna i radio och tv

Den här julen sänds De vackraste julsångerna både i tv och radio jubileumsåret till ära.

Yle Fem sänder en inspelning av De vackraste julsångerna från Trefaldighetskyrkan i Vasa på annandagen den 26 december klockan 12. Radio Vega sänder också De vackraste julsångerna dagen före julafton. Evenemanget filmades den 30 november med Vasa svenska församling som värd.

I De vackraste julsångerna från Vasa medverkar Trefaldighetskyrkans kör, Brändö kyrkokör, Sundomkören, Singsbykören och Wasa Bygdekör, en sångensemble från Vasa Övningsskolas gymnasium och församlingens ungdomsorkester. Vi får också ta del av betraktelse av Tia-Maria Nord.

Musiken leds av församlingens kantorer Dan Andersson, Mikael Heikius och Monica Heikius, och kördirigent Jenny Mendelin.

Programvärdar är Camilla Skrifvars-Koskinen från Finska Missionssällskapet och Martin Sandberg från Vasa svenska församling.

I tv-programmet ingår intervjuer med Gunvor Helander som satte igång De vackraste julsångerna för 40 år sedan.

De vackraste julsångerna i Radio Vega söndag 23.12 klockan 13.03 och Yle FEM julannandag 26.12 klockan 12.00, med repris 28.12 klockan 10.

I år samlas finländare för 40 gången till Finska Missionssällskapets traditionella allsångsstunder De vackraste julsångerna. Så gott som varje församling ordnar numera minst ett allsångsevenemang med De vackraste julsångerna.

På webbadressen www.devackrastejulsangerna.fi finns en karttjänst som visar var julsångerna sjungs i Finland och utomlands.

Finska Missionssällskapet/Kyrklig Tidningstjänst