Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

De vackraste julsångerna inbringade nästan en miljon euro

Fjolårets julinsamling och kollekterna från De vackraste julsångerna inbringade 976 00 euro. Många församlingar har rapporterat att rekordmånga samlats för att sjunga i kyrkorna mellan advent och trettondagen.

Intäkterna används i Finska Missionssällskapets arbete för fred och försoning. Sällskapet verkar i många länder där krig och konflikter mellan etniska minoriteter och olika religiösa grupper orsaker spänningar och brott mot de mänskliga rättigheterna. Arbetet för fred och försoning är speciellt akut i Colombia, Nepal, Israel, Palestina, Etiopien, Sydafrika, Myanmar, Syrien och Pakistan.

Finska Missionssällskapet står till tjänst med sin expertis också i Finland – församlingar får vid behov stöd i sitt arbete med invandrare och asylsökande.

Visste du att? 

Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt vann utsågs till den vackraste julsången 2015 genom en omröstning på nätsidorna www.devackrastejulsangerna.fi. På delad andra plats kom Sylvias julvisa och Stilla natt. Bland dem som röstat på julsångerna lottade vi ut en sångbok med De vackraste julsångerna. Vinsten gick denna gång till Grankulla. Vi grattar vinnaren och tackar alla som var med och röstade! Resultatet beaktas när vi väljer julsånger nästa gång.