Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

De vackraste julsångerna sprider julstämning i kollektivtrafiken

De vackraste julsångerna sjungs i år för 40 gången i kyrkorna runt om i Finland. Finska Missionssällkapets De vackraste julsångerna är det mest populära enskilda musikevenemanget och en jultradition för hela folket. I december skapar de vackraste julsångerna också stämning i trafiken i huvudstadsregionen.

En julsångsspåra trafikerar i december i Helsingfors där det förutom de vackraste julsånger bjuds på julkultur. Julstämning skapas med hjälp av julsånger också i huvudstadsregionens lokaltåg måndagen den 10 december.

Kulturspårvagnen blir julsångsspåra

Kulturspårvagnen trafikerar i december som Julsångsspåra. Man kan stiga ombord den 5-21 december från onsdag till fredag klockan 15-18 till priset av en spårvagnsbiljett. Spårvagn nummer 5 trafikerar på rutten Operan-Kampen-Järnvägstorget-Berghäll. Spårvagnen har liveprogram klockan 16-17  och programmet startar från Operan.

De vackraste julsångerna sjungs i spårvagnen 7.12, 13.12, 14.12 och 20.12. Förutom liveprogrammet spelas Julradions vackraste julsånger. Köldgränsen går vid 15 minusgrader.

Spårvagnens julsånger och julkultur produceras av Finska Missionssällskapet, Helsingfors kyrkliga samfällighet och Hoppets kanals Julradio i samarbete med Kulturfabriken Korjaamo.

Vackraste julsångerna i lokaltågen på måndag

De vackraste julsångerna sjungs den 10 december på morgonen och förmiddagen i M-tågen mellan Helsingfors och Vandaforsen och i N- och K-tågen mellan Helsingfors och Korso. Det är VR:s, Församlingarna i Vandas och Finska Missionssällskapets gemensamma jippo.

I tågen turnerar två sång- och musikgrupper bestående av proffsmusiker och resenärerna får sjunga tillsammans med dem.

Julsångsjippot hör samman med jubileumsåret för såväl VR:s som för De vackraste julsångerna. VR fyller i år 150 år. De vackraste julsångerna är å sin sida Finlands största och församlingarnas populäraste musikevenemang som nu genomförs för 40:e gången.

Kyrklig tidningstjänst 7.12