Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapet fick pengar av utrikesministeriet till jordbävningsområdena i Kina

Finska Missionssällskapet har av Finlands utrikesministerium fått 250 000 euro, som kommer att sändas till jordbävningsområdet Sichuan i Kina. Hjälpen kommer att kanaliseras via sällskapets samarbetspart, biståndsorganisationen Amity Foundation.

Den jordbävning som 12 maj drabbade Sichuan var den värsta i Kina på 30 år: ungefär 70 000 människor dog och 15 miljoner invånare blev hemlösa.

I maj sände Finska Missionssällskapet via Amity Foundation 100 000 euro i katastrofhjälp. Organisationen använde pengarna till att skaffa vatten, mat, tält och filtar som organisationens fältpersonal delade ut på jordbävningsområdet.

Organisationen har ett lokalkontor i Sichuan och personalen känner väl till de drabbade områdena och dess invånare. Amity söker upp dem som fått minst hjälp och förutom distribution av mat, filtar och tält försöker organisationen speciellt hjälpa barn och hemlösa.

En del av de medel som Finska Missionssällskapet nu fått kommer att användas till återuppbyggnadsarbetet. Återuppbyggnaden planeras tillsammans med staten. Amity planerar att ställa i ordning 500 bostäder, bygga två nya skolor och reparera 5 byakliniker. Samtidigt repareras 25 bevattnings- och dricksvattensystem.

Amity Foundation, som grundades på initiativ av kinesiska kristna år 1985, upprätthåller ett fungerande lokalt nätverk genom vilket organisationen erbjuder utbildning, samhälleligt bistånd och hälsotjänster runt om i Kina, speciellt på de mindre utvecklade områdena. Finska Missionssällskapet har samarbetat med Amity Foundation sedan 1991.

Understöd till återuppbyggnadsarbetet kan ges genom en inbetalning till Sampo 800014-161130. Skriv KINA i meddelandefönstret.