Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapet ger 50 000 euro till biståndsarbete i Myanmar

Finska Missionssällskapet har beviljat 50 000 euro i biståndshjälp till översvämningsoffren i Myanmar (Burma). Pengarna kanaliseras via missionsflygarna Mission Aviation Fellowship (MAF). MAF har beredskap att flyga hjälp från Papua och Bangladesh. Planen lyfter genast visumen är i skick.

MAF grundades år 1945 och är en världsvid missionsorganisation som är specialiserad på att hjälpa missions- och biståndsorganisationer på svårframkomliga områden. I Myanmar har MAF möjlighet att transportera mediciner, biståndsutrustning och hjälparbetare till de översvämmade områden som lider värst av cyklonens framfart.

Deltat kring floden Iravadi är också i normala fall ett svåråtkomligt område, efter översvämningen är det om möjligt ännu svårare att ta sig fram. På området bor ca 1 miljon människor, som omedelbart behöver rent vatten, mat och medicin.

Sällskapet förbereder sig på ett långvarigt hjälparbete

Finska Missionssällskapet förbereder sig också på ett långvarigt hjälp- och återuppbyggnadsarbete i Myanmar. Sällskapet är med i de lutherska kyrkornas och missionsorganisationernas nätverk i Mekong-området (Mekong Mission Forum). Inom ramen för detta nätverk har sällskapet fått förfrågan om bistånd från lutherska kyrkan i Myanmar och dess teologiska institut.

Understöd till Finska Missionssällskapets katastroffond kan ges genom en inbetalning till Sampo 800014-161130. Skriv HJÄLP i meddelandefönstret.

FMS 12.5.2008

 

Tilläggsinformation: Heikki Hilvo tfn 050 576 9361 Tapio Leskinen tfn 0400 957 064

Info: MAF har över 130 flygplan i 30 länder och betjänar över 600 organisationer