Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapet har stängt VillageLife-tjänsten

Finska Missionssällskapet har stängt VillageLife-tjänsten på internet. Tjänsten presenterade olika virtuella byar runt omkring i världen. Understödare kunde förmedla donationer till olika projekt via internetbyarna. Projekten drivs av Finska Missionssällskapets samarbetsparter.

VillageLife, som öppnades i januari 2005, bestod av fyra virtuella byar där man omedelbart kunde se effekten av en donation – sjukhus byggdes, skolväggar rester, brobyggen framskred och brunnar grävdes. Byarnas invånare berättade samtidigt om sina liv och önskningar.

Efter tsunamikatastrofen öppnades den thailändska byn Sirituba, där de insamlade medlen användes till katastrofhjälp och återuppbyggnad.

I april 2005 vann VillageLife kategorin ”bästa konsumenttjänst” i Grand One-tävlingen för digital media.

”Tekniken bakom dylika internettjänster har under de gångna fem åren förändrats märkbart. Därför är det nu dags att stänga VillageLife. Tjänsten var i tiden en föregångare men nu satsar vi på nya donationsformer på nätet”, säger Silja Lehti, chef för medelanskaffningen vid Finska Missionssällskapet.

”Vi tackar alla våra understödare, som donerat via VillageLife. Genom dessa gåvor har vi, tillsammans med våra samarbetspartners i Västafrika, Nepal och Thailand, kunnat hjälpa människor att förverkliga sina drömmar om ett bättre liv. Vi har rapporterat om resultatet  i våra årsrapporter och i nyheter på våra webbsidor”.