Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapet reparerar orkandrabbade kyrkor i Kina

Finska Missionssällskapet sänder 20 000 euro i understöd till Kinas kristna råd, som vädjat om hjälp för att reparera och bygga på nytt de kyrkor som förstördes i augusti av orkanen Saomai. Orkanen, den åttonde som drabbat Kina detta år, var den mest förödande på ett halvt sekel och krävde hundratals offer.

I provinserna Fujian och Zhejiang förstörde orkanen ca fyrtio kyrkbyggnader. Församlingarna själva har inga möjligheter att reparera och bygga kyrkorna på nytt, eftersom orkanen förorsakade stora ekonomiska förluster för församlingsmedlemmarna personligen. 

I augusti, efter orkanen Bilis, beviljade Finska Missionssällskapet 15 000 euro i katastrofhjälp till den kristna biståndsorganisationen Amity Foundation för översvämningsoffren i provinserna Hunan och Guangxi.

Finska Missionssällskapets kontakter med Kina och speciellt provinsen Hunan började redan år 1902, då sällskapet sände ut sina första missionärer till området. I detta nu samarbetar Finska Missionssällskapet med Kinas kristna råd och Amity Foundation bl.a. inom teologisk utbildning och olika biståndsprojekt på landsbygden.

Finska Missionssällskapet tar emot donationer för sitt katastrofarbete på följande konto:

Sampo 800014-161130. Skriv Katastroffonden i meddelanderutan.