Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapet sänder hjälp till snöstormdrabbade i Kina

Finska Missionssällskapet har beviljat 30 000 euro i katastrofhjälp till snöstormsoffren i Kina. Hjälpen förmedlas genom kyrkornas hjälporganisation ACT (Action by Churches Together) till den kinesiska biståndsorganisationen Amity Foundation.

Snöstormarna, de värsta på 50 år, har sedan den 10 januari har drabbat över sextio miljoner mänskor i 14 provinser och förorsakat enorm skada i södra Kina. Eldistributionen haltar och trafiken har stannat på många håll, vilket har lett till kaos, då miljoner försöker resa till släkt och familjer under det kinesiska nyåret.

Enligt den kinesiska biståndsorganisationen Amity Foundation har stormen, förstört hundratals tusen hem, dödat boskap och förstört skörd på över fyra miljoner hektar.

De värst drabbade provinserna är Hunan, Hubei, Anhui och Jiangsu. Finska Missionssällskapets hjälp kanaliseras till provinsen Hunan, där sällskapet driver utvecklingsprojekt i samarbete med Amity Foundation. Amity har för avsikt att hjälpa 5 000 familjer som är mest utsatta genom att i första hand distribuera livsmedel och filtar. Resten av pengarna används till att återuppbygga hem, skolor, kliniker och växthus som har rasat. Amity ersätter också får som har fått sätta livet till och reparerar förstörda dricksvattensystem.

Inbetalningar kan göras till Finska Missionssällskapets katastroffond Sampo 800014-161130. Referens AUTA.