Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapet understöder översvämningsoffer i Namibia

Finska Missionssällskapet understöder översvämningsoffer i Ambolandet i norra Namibia med 20 000 euro. Understödet kanaliseras via den evangelisk-lutherska kyrkan i Namibia, som skaffar bl.a. mat, myggnät och andra förnödenheter till området.

Regnen i norra Namibia har varit ovanligt rikliga i februari och mars. Ca 5000 människor har tvingats lämna sina hem, då vattnet har stigit över trösklarna. Stora åkerområden står under vatten och det har varit omöjligt att så. Det är möjligt att det inte blir någon skörd detta år och risken för malaria ökar.

Den lutherska kyrkan har förmedlat hjälp via den lokala hjälporganisationen Oshakati Regional Council Emergency Unit. Internationella Röda korset fungerar också på området.

”Terrängen i Ambolandet är lika flat som i Österbotten”, säger Finska Missionssällskapets regionkoordinator, pastor Maija Kuoppala. ”Då det svämmar över, täcker vattnet både fält och flyter in i husen.”
Kuoppala kommer att resa till Ambolandet för att personligen bekanta sig med situationen.

Finska Missionssällskapet har arbetat i Namibia sedan 1870. Sällskapets samarbetspartner är den evangelisk-lutherska kyrkan i Namibia, till vilken hör 90 procent av befolkningen i norra Namibia.

Understöd till Finska Missionssällskapets katastroffond kan ges genom en inbetalning till Sampo 800014-161130. Referens HJÄLP Man kan också donera via nätet eller genom ett sända ett textmeddelande HJÄLP10 (donera 10 euro) eller HJÄLP5 (donera 5 euro) till numret 16160.