Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapet vädjar om fred i Syrien

Nu krävs omedelbara aktioner för eldupphör i Syrien. Finska Missionssällskapet stöder fredsaktörer som arbetar i Syrien. Foto: Finska Missionssällskapets bildbank
Nu krävs omedelbara aktioner för eldupphör i Syrien. Finska Missionssällskapet stöder fredsaktörer som arbetar i Syrien. Foto: Finska Missionssällskapets bildbank

Finska Missionssällskapet uppmanar finländska beslutsfattare och internationella aktörer att göra allt som står i deras makt för fred i Syrien. Alla parter i konflikten måste omedelbart återuppta de politiska förhandlingarna och få till stånd ett avtal om eldupphör. Detta är enda möjligheten till fred. 

Finska Missionssällskapet har drivit fredsarbete i Syrien sedan år 2013 genom projektet Syria Initiative, som stöder fredsaktörer i landet. Arbetet, som fokuserar på nätverksbyggande och fredsdialog på gräsrotsnivå, görs i nära samarbete med EU och FN. Projektet, som får stöd av utrikesministeriet, är Finlands största inom fredsbyggande. Ett av målen är att aktivera massmedierna i fredsarbetet. Syrierna får själva vara med och uttrycka sina tankar och förhoppningar om framtida fredslösningar.

Det mänskliga lidandet är enormt i Aleppo. Våld riktas hela tiden också mot civila i andra delar av landet. Konflikten i Syrien har pågått i sex år och drivit nästan hälften av landets 23 miljoner invånare på flykt. Minst 300 000 människor har förlorat sina liv. Mer än 13 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd.

Stöd Finska Missionssällskapets fredsarbete i olika länder:

IBAN FI3880001400161130
Meddelande: Fred

För mera information kontakta

Iiris Kivimäki, Finska Missionssällskapets kommunikationsdirektör, tfn 050 5826396

***

Finska Missionssällskapet stöder konfliktlösning i Syrien, 7.9.2015

Nyhetsrapporteringen från Syrien betonar terrorism, 17.12.2015

Redskap för försoning och Syrien och Myanar diskuteras på Ständerhuset, 27.3.2014

***

Nyheten uppdaterades 24.10.2016