Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapets anställda följer med säkerhetsläget i Israel och på Västbanken

Nyheterna om kidnappningen av de tre israeliska ungdomarna har nått över nyhetströskeln i medierna på olika håll i världen. Israel genomförde ett omfattande sökande efter de tre försvunna ungdomarna som till slut återfanns kidnappade och döda. Fallet har väckt starka känslor i Israel och på de palestinska områdena och delvis ökat misstron mellan parterna i konflikten.

Att muslimerna inlett sin fastemånad ramadan är något som ytterligare ökar spänningen. Besök i gamla stan i Jerusalem bör undvikas på fredagar, som är bönedag. I Ramallah på Västbanken har säkerhetsåtgärderna skärpts och förbättrade vägspärrar försvårar trafiken från Israel till Västbanken och tvärtom.

På grund av semestrar och hemmaperioder har sällskapet för tillfället förutom regionchefen bara två anställda på plats: fadderkoordinator Riitta Luume och diakon Sari-Johanna Kuittilo, som jobbar för Emmanuel-kyrkan i Jaffa.

Hoppets skola som Finska Missionssällskapet stöder på Västbanken har sommarlov.

Situationen utgör ingen omedelbar fara för sällskapets anställda, men sällskapet följer med hur säkerhetssituationen utvecklas.

Eeva-Maria Stayton
Finska Missionssällskapets regionchef