Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapets hjälp nådde byar i Myanmar

Finska Missionssällskapets samarbetspartners har lyckats få fram hjälp till cyklonoffren i Myanmar (Burma). Den lokala samarbetspartnern och frivilliggrupper har levererat hjälp till ett par byar, som tidigare inte hade fått någon som helst hjälp.

Cyklonoffren har fått paket, som innehåller livsmedel, ljus, filtar, kläder och myggnät. I fortsättningen kommer man att sätta in frön och gödsel i hjälppaketen.

Finska Missionssällskapet använder sammanlagt 50 000 euro på hjälparbetet i Myanmar. Av denna summa kanaliseras 10 000 euro till Missionsflygarna (MAF) för att täcka beredskapskostnader: Två flygplan stod i beredskap att flyga med proviant till Myanmar, men var tvungna att stanna på flygfälten i Papua och Bangladesh på grund av visumsvårigheter.
Sällskapet kanaliserar också hjälp tillsammans med Kyrkans utlandshjälp via kyrkornas internationella biståndsorganisation Action by Churches Together.

Katastrofinsamlingarna fortsätter

Finska Missionssällskapet sände sammanlagt 100 000 euro i hjälp till jordbävningsoffren i Kina via Amity Foundation. Hjälporganisationen förmedlade 400 000 euro i nödhjälp till området och förbereder sig för återuppbyggnadsarbete på lång sikt.

Man kan fortfarande stöda arbetet på katastrofområdena genom Finska Missionssällskapet genom en inbetalning till Sampo 800014-161130. Om man vill stöda jordbävningsoffren i Kina, skriv KINA i meddelandefönstret. Om man vill stöda cyklonoffren i Myanmar skriv HJÄLP i meddelandefönstret.

En nätdonation kan ges på adressen www.mission.fi /natdonation

Ann-Christine Marttinen