Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapets medarbetare följer med situationen i Thailand

Under tisdagskvällen kl 22.26 lokaltid genomfördes en militärkupp i Thailand. Finska Missionssällskapets personal i Thailand följer noga med hur situationen utvecklas och hur den inverkar på den lokala lutherska kyrkans arbete.

”Pansarvagnar syns på Bangkoks gator runt parlamentshuset. All trafik fungerar och matbutikerna är öppna. Skolor, börser och banker är stängda, men det är lugnt på gatorna. Parlamentet och regeringen har upplösts. Militären har tagit over radio- och TV stationer. Även kabelkanaler såsom CNN och BBC har slocknat”, berättar Ewert Gustafsson, som är informationspraktikant i Bangkok via Finska Missionssällskapet.

”Den lutherska kyrkans teologiska institut är stängt, liksom övriga läroanstalter,” berättar institutets dekanus Lilja Kinnunen- Riipinen i Bangkok. Finska ambassaden har bett oss följa med situationen noggrant, undvika demonstrationer och massmöten och inte röra oss i närheten av administrationsbyggnader.”

Finska Misisonssällskapet har för tillfället 18 missionärer med sammanlagt 13 barn i Thailand, 16 i Bangkok och två i Chiang Mai.

Finska Missionssällskapet har arbetat i Thailand  sedan år 1978. Dess samarbetspartner är den evangelisk-lutherska kyrkan i Thailand, som har 2 500 medlemmar. Kyrkans församlingar ligger i Bangkok och nordöstra Thailand.

Finska Missionssällskapets personal är engagerad i församlingsarbete, teologiska utbildning och diakoni.

Tilläggsuppgifter:

I Finland regionalkoordinator Heikki Hilvo, tfn (09) 1297 229, 050 576 9361

I Bangkok  regionalrepresentant Jukka Helle,tfn. +66 9699 7108