Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Finska Missionssällskapets vice verksamhetsledare Satu Kantola går i pension

Satu Kantola (65), som är chef för församlingskontakter och medelanskaffning, går i pension i början av mars. Kantola har även fungerat som vice verksamhetsledare vid Finska Missionssällskapet.

Bild: Ari Vitikainen

”De närmare tio åren jag varit anställd vid Finska Missionssällskapet har varit speciellt viktiga i mitt liv. Det har varit fint att få vara med om att möjliggöra tro, hopp och kärlek, som blivit verklighet genom vårt arbete på olika håll i världen”, säger Kantola.

Satu Kantola, som är teologiemagister och pastor, har arbetat vid Missionssällskapet sedan år 2012 då hon valdes till en tjänst som chef för inrikesarbetet. Tidigare jobbade Kantola med chefsuppgifter vid Kirkkopalvelut och före det vid Finlands Sjömanskyrka. Vid Missionssällskapet har Kantola utvecklat och förnyat inrikestjänsterna, medelanskaffningen och skapat kontakter till församlingar på olika håll i Finland. Kantola har även ansvarat för att utveckla verksamheten vid kurscentret Päiväkumpu, liksom missions- och globalfostran.

Rekryteringen av en efterträdare till Kantola inleddes idag.

”Missionssällskapet kan erbjuda min efterträdare ett meningsfullt arbete, där man kan utnyttja hela sitt kunnande och får lära sig mycket av fantastiska kolleger och samarbetspartner”, säger Kantola.