Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Församlingsarbetet i Jerusalem stöds genom kollekt under fastan

Finska Missionssällskapet stöder fred och försoning på gräsrotsnivå i Israel genom kyrkokollekten som uppbärs söndagen den 21 februari.

Församlings- och evangelisationsarbetet i Israel och de palestinska områdena fungerar som en brobryggare mellan den judiska och arabiska befolkningen. Missionssällskapet kanaliserar hjälpen till Shalhevetjah-centret i Jerusalem, som erbjuder en lugn och trygg miljö i en stad fylld av oroligheter och konflikter. Centret har utvecklats till en viktig samlingsplats för barn och ungdomar där den hebreiska messianska Shalhevetjah-församlingen, samt en kinesisk och etiopisk församling möts.

Verksamheten är ett praktiskt vittnesbörd om hur ekumenik och samarbete kan skapa en grogrund för fred.
Shalhevetjah-centret erbjuder förutom gudstjänster och utbildning också mötes- och lägerutrymmen för barnläger, barn- och ungdomsklubbar, olika kurser och seminarier. Diakoniverksamheten omfattar familje- och barnarbete, terapi och själavård. Personer som drabbats av våld i hemmet eller lider av alkohol- och narkotikamissbruk erbjuds stöd. Diakonin når också åldringar, invandrare och prostituerade. Centret är öppet för alla, oberoende av nationell identitet, religiös och etnisk bakgrund.

Missionssällskapet samarbetar också med den messianska Immanuelkyrkan i Jaffa. Missionssällskapet har arbetat i nuvarande Israel sedan 1924.

Så här deltar du i kollekten via mobiltelefon: skicka ett textmeddelande med texten KOLLEKT10 för att ge 10 € eller KOLLEKT5 för att ge 5 € till nummer 16160. Tjänsten fungerar med operatörerna TeliaSonera, Elisa, DNA, Saunalahti, Kolumbus, ZeroForty och TeleFinland. Tack för din gåva!

 Joanna Lindén