Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Miljöbanken

Klimatkrisen förvärras. Extrema väderförhållanden gör det svårare för fattiga människor att klara sig.

Världens fattigaste drabbas hårdast av klimatförändringen, trots att de bidragit minst till att den uppkommit. Kom med och stöd vårt arbete för klimaträttvisa!

Ge en gåva

Stöd dem som drabbas av klimatförändringen – ge en gåva till Miljöbanken

Konsekvenserna av klimatförändringen märks redan – de är inte mera ett avlägset hot någonstans. Torka och extrema väderförhållanden gör det svårare för människor att skaffa sig en utkomst, odla mat och få tag i vatten. Miljöbanken erbjuder möjlighet att stöda Finska Missionssällskapets miljöarbete och klimaträttvisa.

I till exempel Tanzania förvärrar klimatkrisen den återkommande torkan och det oförutsägbara vädret. Sämre tillgång till mat och rent vatten gör att migrationen och fattigdomen ökar. De traditionella odlingsväxterna klarar inte av extrema väderförhållanden och familjerna riskerar att få sämre inkomster. Detta drabbar främst de allra fattigaste människorna. Kvinnor och barn får det sämre, eftersom de behövs för att familjen och boskapen ska klara sig. Barnens skolgång kan avbrytas, då även de behövs i hushållsarbetet.

Läs mer om hur vi stöder alternativa utkomstmöjligheter i Tanzania »

Finska Missionssällskapet arbetar för att bromsa klimatförändringen. Det sker bl.a. genom att ge information om hållbara jordbruksmetoder och genom att förbättra miljöförhållandena. Tillsammans med lokala samarbetspartner hjälper vi framförallt de fattigaste folkgrupperna att få bättre tillgång till mat och bättre utkomstmöjligheter.

Stöd mångsidigt miljöarbete för skapelsens bästa!

Träd binder koldioxid ur atmosfären

Träd har en nyckelroll i arbetet för att bromsa klimatförändringarna. Trädplantering behövs på områden där öknen hotar ta över. Träden erbjuder skydd, mat och utkomstmöjligheter. Dessutom skyddar och gödslar de jordmånen naturligt. I ett större perspektiv binder träd effektivt koldioxid ur atmosfären, så trädplantering är på många sätt viktig i kampen mot klimatförändringen.

Så här fina resultat har Miljöbanken åstadkommit i Kishapu i Tanzania:

Hållbart, samhällsbaserat miljöarbete

Samhällsbaserat miljöarbete omfattar praktiska lösningar, som byggande av bevattningssystem och användning av hållbara jordbruksmetoder. Dessutom ingår miljöfostran om avfallshantering, återanvändning och hållbara matlagnings- och odlingsmetoder.

Ge en gåva till Miljöbanken

Du kan stöda arbetet för hållbar utveckling och en bättre miljö genom att donera till Finska Missionssällskapets Miljöbank. Du kan bli månadsgivare eller göra en engångsdonation för att stöda arbetet mot klimatförändringarna.

Bli månadsgivare

Du kan också stöda Miljöbanken med en engångsdonation. Så här kan du hjälpa:

20
Plantering av två träd
30
En energisnål spis
85
Utbildning om hållbara jordbruksmetoder
150
En vattenpump

Bli månadsgivare

Genom att stöda regelbundet hjälper du oss att arbeta långsiktigt för en bättre miljö.

Bli månadsgivare

 

Ge en gåva

Via MobilePay
till numret 40644 eller

sänd ett SMS med texten
MILJÖ20 (20 €) till numret 16155.