Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Miljöbanken

Stöd rättvist miljöarbete

Det är inte rättvist att de människor som drabbas mest av klimatförändringarna är de som bidragit minst till att de uppkommit. Vi hjälper lokala samhällen att anpassa sig till klimatförändringarna. Kom med och stöd vårt arbete för klimaträttvisa!

Ge en gåva

Stöd vårt arbete mot klimatförändringarna – Ge en gåva till Miljöbanken

Konsekvenserna av klimatförändringarna märks redan – de är inte mera ett avlägset hot någonstans. Torka och extrema väderförhållanden gör det svårare för människor att skaffa sig en utkomst, odla mat och få tag i vatten. 

Finska Missionssällskapet jobbar för att bromsa klimatförändringarna. Detta görs bl.a. genom att ge utbildning om hållbara jordbruksmetoder och genom att förbättra miljöförhållandena. Tillsammans med lokala samarbetspartner hjälper vi de mest utsatta folkgrupperna att förbättra utkomstmöjligheterna, tillgången på mat och miljöskyddet.

Trädplantering

Trädplantering har en nyckelroll i arbetet för att bromsa klimatförändringarna. Trädplantering behövs på områden där öknen hotar ta över. Träden erbjuder skydd, mat och utkomstmöjligheter. Dessutom skyddar och gödslar de jordmånen naturligt. I ett större perspektiv binder träd effektivt koldioxid ur atmosfären, så trädplantering är på många sätt viktig i kampen mot klimatförändringarna.

År 2019 bekostar Miljöbanken speciellt arbetet i Kishapu i Tanzania:

Hållbart, samhällsbaserat miljöarbete

Samhällsbaserat miljöarbete omfattar praktiska lösningar, som byggande av bevattningssystem och användning av hållbara jordbruksmetoder. Dessutom ingår miljöfostran om avfallshantering, återanvändning och hållbara matlagnings- och odlingsmetoder.

Ge en gåva till Miljöbanken

Du kan stöda arbetet för hållbar utveckling och en bättre miljö genom att donera till Finska Missionssällskapets Miljöbank. Du kan bli månadsgivare eller göra en engångsdonation för att stöda arbetet mot klimatförändringarna. Utjämningen 2019 stöder också arbetet mot klimatförändringarna. Läs mer om Utjämningen. 

Bli månadsgivare

Du kan också stöda Miljöbanken med en engångsdonation. Så här kan du hjälpa:

5
Plantering av ett träd
10
Energisnål spis
20
Utbildning för 10 personer om hållbara jordbruksmetoder
50
Rent vatten åt tio personer

Goda resultat från fjolåret 

Finska Missionssällskapet och lokala samarbetspartner såg till att…

  • 9 763‬ hushåll fick hjälp med att förbättra tillgången på mat.
  • 7 371‬ hushåll fick åtminstone en ny och bestående näringskälla.
  • 9 378‬ småbrukare erhöll direkt stöd som gynnade totalt ‭57 073‬ familjemedlemmar.
  • 9 112‬ hushåll hade möjlighet att ta ibruk miljövänligare odlingsmetoder.

Siffrorna baserar sig på det arbete som år 2018 gjordes för en hållbar utveckling i Tanzania, Etiopien, Nepal, Kambodja, Zimbabwe och Bolivia.

Bekanta dig också med Hope Fund – en rättvis klimatfond för företag 

Hope Fund erbjuder organisationer, företag och församlingar möjlighet att kompensera sina utsläpp. Vi hoppas också er organisation vill vara med i arbetet mot klimatförändringarna.

Läs mer om Hope Fund