Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Hav och himmel – missionsfesten 2010 i Oravais

Oravais församling står som värd för Finska Missionssällskapets sommarfest 18-20 juni 2010. Internationella gäster kommer att berätta om senaste nytt från missionsfälten.

Missionsfestens huvudtalare kommer i år från Etiopien och Taiwan. Ezra Gebremedhin, en av förgrundsgestalterna i den unga Mekane Yesuskyrkan i Etiopien och numera verksam i Uppsala, håller lördagens bibelstudium och predikar i högmässan. Teologie doktor och pastor Alicia Lee håller festtal och berättar om själavården i Taiwan. Missionsarbetets 50-års jubileum i Pakistan kommer också att uppmärksammas under missionsfesten. Pakistanmissionärer och biskop Humphrey Peters från Pakistan gästar festen.

Festen inleds med ett symposium på fredagen där biskop Björn Vikström, Rolf Steffansson, direktör för utrikesavdelningen vid FMS och missionär Christine Björkskog deltar. Under festen bjuds det på sång och musik med Furahakören och lokala förmågor, Hav -och himmelmässa, Gloria och många intressanta parallellprogram.

Outi Laukkanen, tf chef för Finska Missionssällskapets svenska sektion, berättar om årets tema “Hav och himmel”:

– Det finns mycket arbete att göra i världen, men den gnista av himmelriket som vi har i vårt hjärta bär oss vidare mot nya utmaningar. Himmelriket finns också här, mitt ibland oss. Havet kan tänkas skilja oss från andra länder – men samtidigt förbinder det oss med länder långt borta. Och alla lever vi under samma himmel, hur olika vi än är.

Under missionsfesten får vi höra nyheter bland annat från Etiopien, Taiwan och Senegal. Vi får lära känna nya människor och höra hur livet är ur deras perspektiv, prisa Gud tillsammans, uppleva glädje och gemenskap. Jag önskar er en välsignad fest i Oravais!

Under missionsfesten kommer besökarna att kunna ta del av tankar om religion och utveckling, missionens plats i världen idag, finska missionssällskapets arbete “bortom havet”, himlaliv och Guds kärlek som skapar hopp.

Läs hela programmet – klicka här