Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Satu Kantola avled den första november

Missionssällskapets före detta vice verksamhetsledare och chef för församlingskontakter och medelsanskaffning, Satu Kantola, 65, har dött. Kantola gick bort den första november i Åbo till följd av allvarlig sjukdom. Kantola blev pensionerad från Missionssällskapet i mars 2022.

IN MEMORIAM

”Satu var en inspirerande och varm kollega som ledde vårt inrikesarbete genom många stora förändringar och omvälvningar. Jag uppskattade speciellt hennes visioner och visdom. På Missionssällskapets vägnar sänder vi våra djupaste kondoleanser till Satus nära och kära, vi tänker på dem i våra förböner och vi önskar tröst och styrka till hennes familj”, säger Missionssällskapets verksamhetsledare Rolf Steffansson.

Teologie magister, pastor Satu Kantola arbetade vid Missionssällskapet från och med år 2012 då hon blev vald till chef för inrikesarbetet. Före Missionssällskapet arbetade hon i ledande ställning vid Kirkkopalvelut och innan det vid Finlands Sjömanskyrka.

Kantola utvecklade avsevärt inrikesverksamheten, medelsanskaffningen och skapade kontakter med församlingar i olika delar av Finland. Kantola ansvarade även för utvecklandet av verksamheten vid lägercentrumet Päiväkumpu och missions- och global fostran.