Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Karoliina Nivari är vald till ny chef vid Finska Missionssällskapet

Pol.dr. Karoliina Nivari är vald till Missionssällskapets chef för församlingskontakter och medelanskaffning. Nivari upplever att organisationers verksamhetsmiljö är svår, men litar på Missionssällskapets styrkor.

Bild Sami Mannerheimo.

”Det är motiverande att börja jobba i en känd och pålitlig organisation, i vars arbete församlingarna och finländarna så starkt vill delta. Jag är imponerad av att Missionssällskapet lyssnar på de samfund inom vilka sällskapet verkar, och på församlingarna i Finland vars arbete de utför i världen.  Betydande förändringar uppstår alltid genom samarbete”, säger Karoliina Nivari.

Nivari är en forskare som doktorerat i värdeforskning och företagsansvar, fackboksförfattare och konsult. Hon har arbetat som forskare vid Helsingfors universitet, Copenhagen Business School och University of Technology i Sydney. Tidigare jobbade hon som konsultchef vid Insight360 och dessförinnan vid Kyrktjänst som konsult inom ledarskap och kommunikation. Under sin karriär har hon också hunnit arbeta som journalist vid Ilta-Sanomat och A-lehdet.

Vid Finska Missionssällskapet ansvarar Nivari för församlingskontakter, medelanskaffning inom Finland och missionsforstran. 93 procent av de finska församlingarna och 94 procent av de svenskspråkiga församlingarna har avtal med Finska Missionssällskapet.

”Tiden vi lever i är inte lätt för organisationer. Konkurrensen inom medelanskaffning har ökat, och församlingarnas och kyrkans ekonomi kommer ytterligare att stramas åt. Krisen i Ukraina har ändå visat hur mycket hjälpvilja det finns bland individer, församlingar och företag. Tron, hoppet och kärleken upplevs nu som viktiga värderingar. Som kristen aktör måste Missionssällskapet lyssna noga på sina medlemsförsamlingar. Pålitlighet är allt viktigare inom medelanskaffning, och Missionssällskapets styrka. Digital medelanskaffning och utnyttjande av medier förutsätter innovationsförmåga, kunskapsledning och ett insiktsfullt sökande efter ens egen nisch inom donationsfältet”, säger Nivari.

Nivaris anställning vid Missionssällskapet börjar i juni. Direktören för församlingskontakter och medelanskaffning byts ut eftersom den tidigare direktören Satu Kantola gått i pension efter över tio år i tjänsten.

”I Missionssällskapets nya strategi betonar vi vikten av att stärka församlingars upplevelse av förtroende och delaktighet. Karoliina Nivaris församlingsnätverk, kunnande i kunskapsledning, och erfarenhet av att utbilda och utveckla ger goda förutsättningar för att genomföra strategin”, säger Missionssällskapets verksamhetsledare Rolf Steffansson.

Finska Missionssällskapet är kyrkans missionsorganisation och en av Finlands största aktörer inom utvecklingssamarbete. Missionssällskapet utför missionsarbete, utvecklingssamarbete och fredsarbete i 27 länder runtom i världen.