Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Kidnappad överläkare frigavs i Pakistan

Överläkaren vid Pakistans kyrkas sjukhus i Bannu, Reginald Zahiruddin, som kidnappades den 8 december, har frigetts oskadd, likaså hans chaufför, berättar Anni Suhonen från Finska Missionssällskapet i Peshawar.

Sällskapet har ingen information om var överläkaren har befunnit sig eller vem som står bakom kapningen.Överläkaren kidnappades, då han var på väg till Dera Ismail Khan på ett klinikbesök.

Pennell Memorial Hospital i Bannu drivs av den protestantiska Pakistans kyrka (Church of Pakistan) och vårdar speciellt på kvinnor och barn. Personalen består av både kristna och muslimer. Sjukhuset engagerar sig dessutom i öppen hälsovård i de kringliggande konservativa muslimska byarna. Finska Missionssällskapet stöder sjukhuset med 36 700 euro detta år.

Situationen lugnare

Ett labilt lugn har sänkt sig över landet efter mordet på oppositionsledaren Benazir Butto, berättar Anni Suhonen. I Peshawar har mänskorna återgått till vardagen och förbereder sig för valet, som president Pervez Musharraf lovar att skall hållas i medlet av februari. Presidenten vädjade den 2 januari i TV till medborgarna att hålla sig lugna. Bristen på bensin, gas och elavbrotten får folk att hålla sig hemma.

”Under nyårsgudstjänsten var Peshawars S:t John’s katedral full av folk, precis som under tidigare år.”, konstaterar Anni Suhonen.

För närvarande har Finska Missionssällskapet fem missionärer i landet, en av dem är i Finland.

Ann-Christine Marttinen