Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Kom med på en virtuell resa till Afrika!

Leena Kontula testar VR-glasögonen. Bild Virve Rissanen

Är du nyfiken på hur livet ter sig i en afrikansk by? Trots de gällande reserestriktionerna kan du göra en virtuell resa med ossNär det möjligt att komma mycket nära känslan av att resa på riktigtUpplev stämningen och träd in i den tredimensionella filmen! Endast lukterna och värmen saknas. 

Våra fadderbarn i Etiopien hälsar dig välkommen till sin syateljé som de grundat i en container.   

Det är inte lätt för unga vuxna att hitta arbete i Etiopien, även om de skulle ha en utbildning. Därför beslöt sig dessa våra tidigare fadderbarn att själva sysselsätta sig. De fick bidrag till containern och sömnadsredskap från fadderbarnsprojektet, men nu kan de också söka företagarlån från staten. Samtidigt fungerar de som bra exempel på att också barn och unga från fattiga förhållanden med stöd och utbildning kan få ett vanligt liv. 

Missionssällskapet har filmat med en 360-kamera i några av våra projekt i Tanzania och Etiopien. Dessa videor har församlingarna nu möjlighet att bekanta sig med.   

Just nu kan man välja om man vill bekanta sig med vardagsbestyren hos familjen Daud Julius i Tanzania, träffa en grupp med företagarkvinnor alternativt tidigare fadderbarn Etiopien, eller om man föredrar att besöka en trädplantering i Tanzania. 

Man kan boka en person från vårt svenska team till församlingens evenemang. Vi tar med oss VR-glasögonen och instruerar i användningen av dem. Sex personer kan titta på videorna samtidigt, men eftersom videorna är korta, bara några minuter långa, hinner många se dem på en kort stund. 

Vi tar också med oss VR-glasögonen till missionsseminariet i Korsholm den 18–19 september 2021. Välkommen att testa dem där! 

 

Text: Ann-Kristin Åvall

 

Artikeln har ingått i tidningen Mission, som är gratis och kan beställas här.