Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Missionssällskapet framför sina kondoleanser till Chile

Finska Missoinssällskapets direktor Seppo Rissanen och Missionssällskapets styrelseordförande, biskop emeritus Juha Pihkala, framförde en solidaritetshälsning till Chiles evangelisk-lutherska kyrkas ledare Gloria Rojas, med anledning av den tragiska jordbävningen i Chile.

I hälsningen till Rojas poängterar Missionssällskapets sin solidaritet och sitt gemensamma stöd för den lutherska kyrkan i Chile.

Prästerna i den evangelisk-lutherska kyrkan har rapporterats må bra. Församlingarna kan dock ha utsatts för materiella skador. Det är svårt att uppskatta skadornas omfattning i nuläget.

 

”Vi önskar er mycket styrka och Guds djupa välsignelse för den här stunden med så mycket lidande och för de många utmaningar som ni måste ställas inför de här dagarna. Vi kommer ihåg Er, Kyrkan och dess församlingar samt det chilenska folket i våra böner.”

Jordskalvet ägde rum tidigt på lördagsmorgonen och mätte 8,8 på richterskalan. Skalvet orsakade också en tsunami som svepte in över Chiles kust. Hittills har det rapporterats att mer än 700 människor har mist livet i katastrofen. Uppskattningsvis en halv miljon hus har förstörts. Miljontals människor har påverkats direkt av jordbävningen.

Den chilenska evangeliska-lutherska kyrkans ledare, pastor Gloria Rojas gästar Finland i samband med de kvinnliga teologernas dagar i Helsingfors den 8-10 juni. Rojas besöker också den finska Missionsfesten i Varkaus.