Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Missionssällskapets verksamhetshus säljs till Inno Pro Invest Oy

Finska Missionssällskapets verksamhetshus på Observatoriegatan i Helsingfors säljs till Inno Pro Invest Oy. Beslutet att sälja verksamhetshuset och omvandla det till bostäder togs på Missionssällskapets årsmöte år 2015. Anledningen till försäljningsbeslutet var att det skulle ha blivit orimligt dyrt att renovera huset så att det hade motsvarat kraven på ett modernt kontor.

-Missionssällskapet bad om offerter från mer än 40 olika aktörer inom investeringssektorn. Som en följd fick Missionssällskapet ett bra marknadspris för fastigheten, bedömer ekonomidirektör Juha Savela.

Missionskyrkan på Observatoriegatan blir kvar i Missionssällskapets ägo. Sällskapet kommer också i fortsättningen att ordna egna tillställningar i utrymmena. Därtill verkar Internationella församlingen, International Evangelical Church in Finland, som hyresgäst i lokalerna.

Finska Missionssällskapet flyttar i medlet av april till hyrda utrymmen på adressen Magistratsporten 2 i Västra Böle. Sällskapets nya postbox-adress kommer att vara PB 56, 00241 Helsingfors.

Tilläggsinformation ges av:
ekonomidirektör Juha Savela, Finska Missionssällskapet, tfn 040 560 3555