Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Nödhjälp till Tanzania för återhämtning efter vårens översvämningar

Vårens ovanligt långa regnperiod förstörde skördar och hem Morogoro
Vårens ovanligt långa regnperiod förstörde skördar och hem Morogoro

Finska Missionssällskapet sänder 50 000 euro i katastrofhjälp till Tanzania för att hjälpa befolkningen på fötter efter vårens översvämningar som skadat hem, förstört skördar och lett till lokala matkriser.

Områdena Kilosa och Morogoro drabbades av översvämningar våren 2014 under den ovanligt långa regnperioden.

Befolkningen får hjälp med att återställa jordbruket och reparera skadorna efter översvämningarna. De får också mathjälp. Tanzanias evangelisk-lutherska kyrka i Morogoro stift ansvarar för hjälpen. Det är också brist på rent vatten,  utsäde och jordbruksverktyg.

Befolkningen får utbildning så att de ska bli bättre på småskalig företagsamhet och katastrofberedskap. Målet är att trygga tillvaron för de mest utsatta.

Stödet riktas till över niohundra familjer som kämpar med sin utkomst och som förlorat sina hem i översvämningarna. Omkring 2500 personer berörs av projektet, majoriteten av dem kvinnor och flickor.

Tanzanias evangelisk-lutherska kyrka är medlem i kyrkornas internationella nätverk för katastrofarbete, ACT-alliansen. Kyrkans katastrofarbete följer internationella normer för humanitär hjälp. Sällskapets stöder kyrkans katastrofhjälp fram till slutet av år 2015.

Stöd vårt katastrofarbete