Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Oroligheter inför presidentvalet i Senegal: sällskapets utsända undviker arbetsresor

Inkommande söndag, den 26 februari, hålls presidentval i Senegal. De senaste veckorna har präglats av oroligheter och demonstrationer speciellt i Senegals huvudstad Dakar.

Finska Missionssällskapet har sju anställda i Senegal, varav fyra bor i Dakar, två i Fatick och en i Mbour i centrala Senegal.
Finska Missionssällskapets regionalrepresentant för Västafrika, Tor-Erik Store, bedömer att oroligheterna kommer att pågå hela veckan. Enligt Store är missionärerna inte utsatta för fara. De utsända följer noggrant med säkerhetsläget och undviker att röra sig på oroliga områden där demonstrationer förekommer samt begränsar sina arbetsresor.
Missionär Ann-Katrin Store beskriver läget i huvudstaden så här:
– Sedan i fredags har oroligheterna återigen tilltagit här i Senegal. Då valet hålls på söndag kommer hela veckan att vara orolig. Vägar och gator blockeras genom att ungdomar (oftast) bränner däck och skräp. Igår kväll var de flesta större gator i Dakar avstängda pga. bränder. Tunneln vid Soumbedioune, viktig för infarten till centrala Dakar via cornichen, stod i brand och stängdes av polisen.