Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Ösregn över Morotsmarknaden i Helsingfors

Trogna försäljare på Finska Missionssällskapets Morotsmarknad stod och sålde höstens skörd i ösande regn på Senatstorget i Helsingfors lördagen den 22.9.

”Vad kan man annat göra än skratta och försöka få blommor och handarbeten sålda”, sade Liisa Sieversen från Norra svenska församlingen och kikade fram under huvan på sin blåa regnrock.

Trots vädret hade många församlingar ställt upp. Kyrkslätt svenska satsade på bl.a. hembakat och ägg.

”Det är så synd att det regnar ” suckade Rune Lith och hällde vatten ur sin stövel . ”Tänk så mycket arbete många mänskor har lagt ned på Morotsmarknaden och här står vi i hällande regn och kunderna är hemma hos sig.”

Men de som hade vågat sig ut och kommit till Senatstorget var på förvånansvärt gott humör då de tog sig fram med sina paraplyer i motvind.

Årets marknadsintäkter kommer säkert att vara betydligt mindre än fjolårets 14 000 euro”, konstaterar Finska Missionssällskapets medelanskaffningskoordinator Britt-Helen Lindman, som stod i Utjämningstältet med broschyrer och gröna ballonger.

Maria Westerling och Camilla Skrifvars från FMS ställde sig i var sitt hörn av utjämningstältet tillsammans med Lindman och försökte hålla tältet på plats så att det inte skulle flyga över Senatstorget.

”Årets Utjämningsintäkter går till handikappade i Etiopien och Tanzania och aidssjuka i Zimbabwe. Helt otroligt är det att försäljarna orkar vara kvar i regnet. Det kallar jag att vara trogen missionens sak”, sade Britt Helen Lindman.

Kinesiska församlingen var med för första gången och bjöd på vårrullar.

”Vi kommer nog med nästa år igen”, försäkrade de.

 

Ann-Christine Marttinen